EN KROPP SKAL HELST IKKE VISE AT DU BÆRER ETT BARN (anettelinneaa) hits
Hjem Om meg Kontakt

20

EN KROPP SKAL HELST IKKE VISE AT DU BÆRER ETT BARN

Her om dagen tok jeg meg selv i å bli påvirket av andres meninger.. Når man er gravid så er man medlem i alle slaks grupper, der vi deler alt ifra når man fikk melk i brystene til hvordan kroppen så ut etter fødsel. Så havnet jeg inn på en tråd der man skulle legge ut magebilder fra før fødsel, under graviditeten og etter fødsel. Og gjett hvem som ble hyllet? De kroppene som ikke så gravide ut.. De magene som var like slanke 2 dager etter fødsel, som før de ble gravide..
O M G, slik vil jeg også se ut! W O W, hvordan klarte du det? Hva spiste du? Ser du så bra ut uten trening? HELDIG.

Ja kommentarene bare strømmet inn. Mens de som du kunne se var gravide ut, de som hadde fått strekkmerker, cellulitter, åreknuter osv - de fikk ingen kommentarer. Det er nesten som idealet har blitt å ha en kropp som ikke vises. En kropp som tar minst mulig plass.. En kropp som helst ikke skal vise at du faktisk bærer ett barn i magen.

Om som om vår egen kropp ikke er nok å bry seg om, så finnes det også press på de stakkars mageboerene.
Folk vil helst ha barn som ikke veier mer en 3000 gram. Jeg vet om flere som har slanket seg under graviditeten, for å unngå å få ett stort barn. For et stort barn måles opp mot en stor mamma. En mamma som ikke har klart å begrense seg i svangerskapet. Mens et lite barn måles opp mot en smal mamma. Som har vært flink.

Jeg er i uke 27+3 og har gått opp 11-12 kg til nå. Jeg har fått strekkmerker langs hele rumpa og lårene. Jeg VET at det er flere som meg der ute, for det er faktisk dette som er sannheten hos mange. Kroppen bærer fram ett menneske, vi vokser i rekordfart - det er ikke rart at vi får noen merker etter dette? Men vi har blitt lært opp til at dette ikke er pent, og at det må skjules.. Hvorfor? Det vet jeg ikke.

Jeg har alltid vært glad i meg selv uansett hvordan jeg har sett ut. Hvorfor skal dette stoppe nå? Hva er det som får meg til å tenke at jeg er mindre pen med en gravidmage? Hvem er det som sier at i det disse stripene kommer på kroppen, så skal man begynne å skjule den? Jeg er fortsatt den samme personen som på det øverste bilde, bare at den dag idag har jeg babymarks.
Alle disse forandringene er en del av meg nå. Jeg skal ikke stoppe å være glad i meg selv for det! Jeg skal ikke stoppe å føle meg pen for det! Jeg skal fortsette å gå i bikini om sommeren, for jeg NEKTER å kle meg ut som hufsa bare fordi jeg har gått igjennom en graviditet.


Babyen i magen har det perfekt! Han vokser akkuratt slik som han skal, får i seg den næringen han skal - og selv om jeg har gått opp 12 kg, så er målene hans perfekt. Er det ikke det som er det viktigste? Er det ikke babyens beste som bør være i fokus?
Jeg ber dere, ikke slank dere og fokuser så mye på kropp mens dere er gravide. Det har ingen verdens ting å si. Istedenfor å kritisere kroppen din hver eneste dag, takk den! Du hadde aldri hatt barna dine hvis det ikke var for den, så den fortjener faktisk verdens største takk. Og du er nydelig akkuratt som du er ♥ De rette personene elsker deg, uansett hvordan kroppen din ser ut.

 

  • 08.02.2018 kl.19:06
  jo man skal vise fram og det vil synes :)
  08.02.2018 kl.21:38
  livetmitt93: <3
  08.02.2018 kl.19:16
  Jeg er ikke med i slike grupper. Mammapolitiet er helt sinnsykt. Føler at det ikke handler om å hjelpe hverandre, men å spre rundt seg med fornærmelser. Selv om noe selvfølgelig er positivt.

  Jeg gikk opp 10,5 kg i svangerskapet, ikke fordi jeg trente og kun spiste sunt, (selv om jeg selvfølgelig var nøye med mat og aktivitet ved tanke på helsen) men fordi det var slik kroppen min "reagerte" på svangerskapet. Vi er alle forskjellige. Noen går knapt opp og andre legger på seg 30 kg før uke 12. Jeg ser ingen grunn i å kritisere andre som gikk mer opp enn meg. Det viktigste er babyen og helsa. Vi er alle unike og vakre på vår egen måte.

  Magen min falt sammen rett etter fødsel. Den er myk og "bollete" og full av strekkmerker. Jeg er super stolt over hvilken jobb kroppen har gjort.

  Du ser også helt fantastisk ut. Graviditeten er vakker og unik, uansett hvordan man ser ut <3
  08.02.2018 kl.21:38
  Ingrid Minde: Helt sant! Folk er forskjellige. Derfor nytter det ikke å måle seg opp mot andre, og hvordan de så ut etter fødsel osv.. godt å høre at du er stolt over kroppen din! Det har du all rett i å være <3 du er helt fantastisk nydelig! Og det samme er datteren din:-)
  08.02.2018 kl.19:18
  så utrolig bra skrevet! nå har jeg aldri vært gravid selv, men jeg synes presset er alt for stort blant gravide. jeg synes en fin kvinnekropp er en kropp som har bært fram et mirakel, og som er stolt av det! strekkmerker er ikke stygt i det hele tatt. jeg har strekkmerker på lårene selv, og jeg går glatt i bikini på sommeren. stå på <3
  08.02.2018 kl.21:40
  Maiken: Takk fine <3 Ja, kroppspresset er stort ifra før - men jeg trodde virkelig man skulle slippe det imens man var gravid... men tydeligvis ikke :-( trist at verden har blitt slik spør du meg! Godt å høre at du tørr å vise deg frem med strekkmerker, det er akkuratt slik det skal være! Og vi er like fine som den uten strekkmerker :-)
  B
  08.02.2018 kl.20:58
  jeg la på meg 25 -30 kg i mitt svangerskap ! Og spiste sunt helt frem til siste mnd. strekkmerker og kiloene kom som juling anyways - noen får andre får ikke ! jeg bærer dem endelig med stolthet. 6 mndr etter fødsel og snart 20 kg mindre!

  Jeg er stolt mamma og føler kroppen er på vei tilbake . Det viktigste av alt er at jeg har bært fram

  ett barn - det er den største gleden som finnes 😊

  Alle er fine på hver sin måte - men de med strekkmerker som tørr å vise frem kroppen sin som den er og være stolt av det - de mammaene er supermammaer❤️
  08.02.2018 kl.21:42
  B: Helt sant! Det er ingenting man kan gjøre for å stoppe det - noen får, andre ikke. Tror det ligger mye i genene også! Godt å høre at du bærer strekkmerkene dine med stolthet, det burde du virkelig gjøre <3 vi er supermammaer hele gjengen, og vi må stoppe å kritisere oss selv. Vi har gjort en utrolig jobb! Vi burde hylle oss selv spør du meg!
  08.02.2018 kl.21:51
  Tusen takk! ❤
  09.02.2018 kl.12:58
  Veldig bra skrevet innlegg! :)
  09.02.2018 kl.14:32
  Emma: Tusentakk!:)
  09.02.2018 kl.14:00
  Nei vet du hva. For et sykt samfunn vi lever i!

  Graviditet er vakkert. Og at kroppen forandrer seg både under og etter graviditet er jo noe som følger med og er helt naturlig, tenker nå jeg da. Man bærer tros alt på et barn. Samtidig er det helt normalt generelt sett å ha både strekkmerker, celluliter og gudene vet ikke hva. Veldig bra innlegg <3
  09.02.2018 kl.14:34
  Janne Haukom Breland: Ja, det har blitt ganske sykt.. Graviditet er det vakreste som finnes <3 enig i alt du skriver :-) Takk for det!
  09.02.2018 kl.21:11
  Helt enig!! Tenk hvor utrolig kvinnekroppen er! Hallo et nytt menneske vokser og blir skapt inni magen, jeg er helt fasinert! <3 jeg ville ikke byttet bort et eneste et av mine strekk merker, jeg har mangen men jeg ville aldri vært utenine to snart tre skatter!! :) nei vet du hva, mamma politiet må roe ned noen hakk alle er forskjellige og alle er vi vakkre!!
  10.02.2018 kl.10:13
  Lilly: helt sant <3
  10.02.2018 kl.17:49
  Åh, du er utrolig sterk som tør å skrive så åpent!! Utrolig bra skrevet!
  10.02.2018 kl.20:12
  matsvart: Tusentakk for det! :) rørende ord.
  Camilla
  12.02.2018 kl.19:55
  Jeg er 18 uker på vei og går ned i vekt. Er kjempe fortvila og gråter hos legen. Har mistet hele matlysten og kastet opp i starten. Jeg VIL se gravid ut, jeg VIL baby skal bli stor og sterk. Så jeg skal jobbe for å gå opp i vekt og driter en lang i meg selv. Fokuset er barnet!

  Helt enig i det du skriver, kroppsfokuset er alt for stort! Jeg rives heldigvis ikke med av kommentarer og bilder av de «perfekte» gravidkroppene. Alt i mitt fokus er mitt barn og mine mål :-) mammapolitiet kan gå å legge seg, for skikkelige mødre er de ikkje når de bare tenker på seg selv.
  12.02.2018 kl.22:07
  Camilla: helt sant! :-) det viktigste er at barnet har det fint. Lykke til videre i svangerskapet :)
  Amalie victoria
  19.02.2018 kl.11:14
  Sååå enig!

  Det store kroppspresset, fikk meg til å føle meg stygg. Jeg vurderte å slanke meg da jeg hadde gått opp 23 kg og hadde enda 10 uker igjen.

  Den dag i dag har jeg kommet meg tilbake på den normale kroppsvekt å har masse strekkmerker. Men hva bryr det meg? Jeg er stolt mamma som har fått ei skjønn lita jente som jeg kan stolt si at jeg har båret frem! Det er en skjerm med det. ❤️

  Jeg synes faktisk at det er koselig å ha stor mage, en å ikke ha noe 😍  Kommenter her
  Tilkomstgruppen