FASTELAVENSBOLLER OG MORSDAG (anettelinneaa) hits
Hjem Om meg Kontakt

14

FASTELAVENSBOLLER OG MORSDAG

Frst og fremst s vil jeg starte dette innlegget med hylle min kjre mamma! ♥ Hun er mammaen min, men samtidig min aller beste venn. Hun er den jeg kan ringe til uansett om det er noe trist eller noe bra, og hun gir meg alltid gode rd. Det finnes rett og slett ingen ord for hvor mye hun betyr for meg.
S gratulerer med dagen til deg, og til alle andre fantastiske mdre der ute. I dag er deres dag, og selv om dere fortjener det beste hver eneste dag - s fortjener dere en ekstra oppmerksomhet akkuratt p denne dagen. Idag blir jeg ogs litt ekstra rrt, for om 1 r p denne dagen s er jeg en mamma selv. Til en nydelig liten gutt p nesten ett r! Det er sprtt tenke p.

Idag er det ogs bollesndag! S her lukter det nystekte boller i hele huset. Det finnes uendelig mange bolleoppskrifter der ute, men jeg tenkte dele min favoritt oppskrift med dere.

Ta hvetemel, salt, sukker, gjr og kardemomme i en bolle. Gjren pleier jeg dele opp i sm biter og fordele rundt i bollen. Den vil smuldres opp etterhvert. Men pass p s ikke saltet havner opp gjren, da saltet dreper gjr.

Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Her pleier jeg bruke steke-termometer for f helt riktig temp. Hell melk/eggblandingen sammen med de trre ingrediensene og elt i 10-15 minutter til deigen slipper bollen. VELDIG VIKTIG BRUKE GOD TID P ELTING FOR BEST RESULTAT! S ikke dropp denne prosessen.

Nr det har gtt 10 minutter s tilsetter du smr. Smret pleier jeg dele opp og fordele rundt, slik at ikke alt havner p en plass.
Nr du har tilsatt alt s skal deigen elte i 10-15 minutter igjen. Hvis du bruker kjkkenmaskin (noe jeg dessverre ikke har) s setter du opp hastigheten litt de siste 5 minuttene av eltingen.

Smr en bolle med olje (uten smak) og ha deigen oppi. Dekk bollen med plast, og sett den p en varm plass til heving. Deigen skal bli dobbel strrelse, s bare hold ett ye med den. Min mtte st i ca 35-40 minutt.

N er det tid for rulling. Her gjr du litt som du vil, men jeg pleier mle opp hver deigbit slik at alle bollene blir like store.

Legg bollene tett i tett p ett stekebrett. Haha, det rimte! Dette gjr at bollene vokser inn i hverandre, noe jeg personlig syns er mye bedre. Legg ett trkle over stekebrettet, og etterhev i 40 minutter. Pensle bollene med egg eller melk fr steking.
Stekes p 180 grader i ca 15 minutter.

Valget er stort nr det kommer til hvordan du vil ha bollene. Jeg pleier lage noen skoleboller og noen vanlige boller som jeg kan toppe med sukker, eller ha vanlig krem og syltety p i midten.

ENJOY SWEETIES! N m jeg stelle meg, fr det er avgrde p middag hos svigers. Ha en fantastisk sndag!
Gjerne del din favoritt oppskrift, jeg elsker finne nye mter bake p.



  • 11.02.2018 kl.10:24
    god sndag :)
    11.02.2018 kl.19:23
    livetmitt93: takk og i lige mde:-)
    11.02.2018 kl.10:24
    de hrtes gode ut! :) Kanskje jeg skal prve ut denne oppskriften neste gang jeg skal lage boller! :)
    11.02.2018 kl.19:22
    Maiken: jaaa de er kjempe gode!! Husker ikke hvor jeg fant oppskriften, for det er s lenge siden. Men etter at jeg prvde den, s lager jeg KUN den <3 s verdt prve!
    11.02.2018 kl.12:18
    <3

    Jeg elsker boller :)
    11.02.2018 kl.19:22
    Ingrid Minde: Jeg ogs! Spessielt n som gravid, har aldri laget s mye boller fr, hahah. Finnes ikke grenser :D
    11.02.2018 kl.12:49
    Nam s utrolig godt! :D kjempe fint bilde av dere, nsker deg en fin sndag videre! :)
    11.02.2018 kl.19:21
    camillasliife: Tusentakk! :D hper du ogs har hatt en fin sndag.
    11.02.2018 kl.22:47
    s koselig <3
    12.02.2018 kl.09:57
    Helena Westergren: <3
    11.02.2018 kl.22:56
    s stt!
    12.02.2018 kl.09:57
    Elza E.: <3
    12.02.2018 kl.08:57
    h nam!! :D s flink du er!
    12.02.2018 kl.09:57
    I r l i n: Takk! :D



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen