FASTELAVENSBOLLER OG MORSDAG (anettelinneaa) hits
Hjem Om meg Kontakt

14

FASTELAVENSBOLLER OG MORSDAG

Først og fremst så vil jeg starte dette innlegget med å hylle min kjære mamma! ♥ Hun er mammaen min, men samtidig min aller beste venn. Hun er den jeg kan ringe til uansett om det er noe trist eller noe bra, og hun gir meg alltid gode råd. Det finnes rett og slett ingen ord for hvor mye hun betyr for meg.
Så gratulerer med dagen til deg, og til alle andre fantastiske mødre der ute. I dag er deres dag, og selv om dere fortjener det beste hver eneste dag - så fortjener dere en ekstra oppmerksomhet akkuratt på denne dagen. Idag blir jeg også litt ekstra rørt, for om 1 år på denne dagen så er jeg en mamma selv. Til en nydelig liten gutt på nesten ett år! Det er sprøtt å tenke på.

Idag er det også bollesøndag! Så her lukter det nystekte boller i hele huset. Det finnes uendelig mange bolleoppskrifter der ute, men jeg tenkte å dele min favoritt oppskrift med dere.

Ta hvetemel, salt, sukker, gjær og kardemomme i en bolle. Gjæren pleier jeg å dele opp i små biter og fordele rundt i bollen. Den vil smuldres opp etterhvert. Men pass på så ikke saltet havner oppå gjæren, da saltet dreper gjær.

Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Her pleier jeg å bruke steke-termometer for å få helt riktig temp. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt i 10-15 minutter til deigen slipper bollen. VELDIG VIKTIG Å BRUKE GOD TID PÅ ELTING FOR BEST RESULTAT! Så ikke dropp denne prosessen.

Når det har gått 10 minutter så tilsetter du smør. Smøret pleier jeg å dele opp og fordele rundt, slik at ikke alt havner på en plass.
Når du har tilsatt alt så skal deigen elte i 10-15 minutter igjen. Hvis du bruker kjøkkenmaskin (noe jeg dessverre ikke har) så setter du opp hastigheten litt de siste 5 minuttene av eltingen.

Smør en bolle med olje (uten smak) og ha deigen oppi. Dekk bollen med plast, og sett den på en varm plass til heving. Deigen skal bli dobbel størrelse, så bare hold ett øye med den. Min måtte stå i ca 35-40 minutt.

Nå er det tid for rulling. Her gjør du litt som du vil, men jeg pleier å måle opp hver deigbit slik at alle bollene blir like store.

Legg bollene tett i tett på ett stekebrett. Haha, det rimte! Dette gjør at bollene vokser inn i hverandre, noe jeg personlig syns er mye bedre. Legg ett tørkle over stekebrettet, og etterhev i 40 minutter. Pensle bollene med egg eller melk før steking.
Stekes på 180 grader i ca 15 minutter.

Valget er stort når det kommer til hvordan du vil ha bollene. Jeg pleier å lage noen skoleboller og noen vanlige boller som jeg kan toppe med sukker, eller ha vanlig krem og syltetøy på i midten.

ENJOY SWEETIES! Nå må jeg stelle meg, før det er avgårde på middag hos svigers. Ha en fantastisk søndag!
Gjerne del din favoritt oppskrift, jeg elsker å finne nye måter å bake på.



  • 11.02.2018 kl.10:24
    god søndag :)
    11.02.2018 kl.19:23
    livetmitt93: takk og i lige måde:-)
    11.02.2018 kl.10:24
    de hørtes gode ut! :) Kanskje jeg skal prøve ut denne oppskriften neste gang jeg skal lage boller! :)
    11.02.2018 kl.19:22
    Maiken: jaaa de er kjempe gode!! Husker ikke hvor jeg fant oppskriften, for det er så lenge siden. Men etter at jeg prøvde den, så lager jeg KUN den <3 så verdt å prøve!
    11.02.2018 kl.12:18
    <3

    Jeg elsker boller :)
    11.02.2018 kl.19:22
    Ingrid Minde: Jeg også! Spessielt nå som gravid, har aldri laget så mye boller før, hahah. Finnes ikke grenser :D
    11.02.2018 kl.12:49
    Nam så utrolig godt! :D kjempe fint bilde av dere, ønsker deg en fin søndag videre! :)
    11.02.2018 kl.19:21
    camillasliife: Tusentakk! :D håper du også har hatt en fin søndag.
    11.02.2018 kl.22:47
    sååå koselig <3
    12.02.2018 kl.09:57
    Helena Westergren: <3
    11.02.2018 kl.22:56
    så søtt!
    12.02.2018 kl.09:57
    Elza E.: <3
    12.02.2018 kl.08:57
    ååh nam!! :D så flink du er!
    12.02.2018 kl.09:57
    I r l i n: Takk! :D



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen