TING FOLK SIER SOM IRRITERER MEG SOM GRAVID (anettelinneaa) hits
Hjem Om meg Kontakt

15

TING FOLK SIER SOM IRRITERER MEG SOM GRAVID

God morgen flotte mennesker ♥ Idag går jeg inn i uke 29 - altså tredje og siste trimester! Jeg merker at jeg begynner å glede meg mer og mer til å få gutten min ut, og håper de siste ukene går like fort som jeg føler det har gått frem til nå. En ting jeg har merket spessielt godt etter at jeg ble gravid, er at folk føler de kan si de merkeligste ting uten å tenke at jeg tar meg nær av det? Ting folk aldri hadde sakt til meg dersom jeg ikke var gravid. Og jeg skal fortelle dere en ting - når du er gravid, så er du dobbelt så sensitiv når det kommer til andres meninger. Du kan bli lei deg over ting som du aldri hadde reagert på til vanlig!

1. Ååh, så liten/stor mage du har! Er du sikker på at du er gravid? Eller, er du sikker på at det ikke er to inni der?
Hvorfor skal det plutselig være greit å kommentere størrelsen på kroppen min? Hadde du satt pris på en kommentar der noen sa ``ååh, jeg kan godt se at du har lagt på deg`` eller ``nå må du spise litt mer så du kan få litt fett på kroppen din``? Jeg tror nemlig ikke det. Og selv om jeg er gravid og av natur skal legge på meg, så er kroppene til folk forskjellige. Noen har små mager, andre store. Det er ikke noe vits i å påpeke det, for mest sannsynlig så er vi godt klar over det selv. Og det kan være ett sårbart tema for mange.

2. Det er ikke rart du er trøtt, når du ikke er ute å går tur hver dag. Du må begynne å trene - det er bra både for babyen i magen og det vil gjøre fødselen din enklere.
Jeg er gravid, det er helt normalt å være trøtt. Det har ingenting med aktivitet mangel å gjøre. Men det er mye som skjer i kroppen på en gang, og det vil naturligvis tappe deg for krefter.
Og når aktivitet trigger både kynnere, gir deg nedpress og sting i magen så er ikke tur det første som frister. Takk for omtanken, men jeg klarer fint å ta vare på meg selv og mine behov.

3. Når folk føler behovet for å fortelle deg hvor jævlig det er å føde. At det er like vondt som å knekke alle beina du har i kroppen samtidig. De føler også en trang til å fortelle deg alt som kan gå galt under fødselen.
Takk, jeg hadde ikke fødselsangst fra før, så det var kjekt at du ønsket å gi meg det. Jeg trenger faktisk ikke å høre alle disse forferdelige fødselshistoriene deres nå rett før jeg skal føde selv. Hvis du på liv og død ønsker å dele den med meg, så er du hjertelig velkommen til det etter at Noah har kommet til verden.

4. Du vet at det ikke er for sent å endre navn? Jeg syns feks at dette navnet var mye finere.
Så fint at det ikke er ditt barn da. Hadde vi ønsket å bytte, så hadde vi gjort det. Men vi har ett navn vi synes er fint, og vi kommer til å bruke det. Ferdig med den saken!

5. Vi får bare krysse fingrene for at dette går bra. Jeg kjenner flere som har mistet før uke 12. Det verste av alt er jo at du ikke er 100 % sikker etter disse 12 ukene heller, ting kan jo skje når som helst.
Som om jeg ikke bekymrer meg nok fra før? Jeg vet alle disse tingene, men jeg prøver hver eneste dag å ikke tenke over det. Da hjelper det ikke når alle føler en slaks trang til å gjøre deg oppmerksom på alt som kan gå galt. De første ukene gråt jeg flere ganger, for jeg var livredd for å miste. Du knytter ett bånd til det lille knøttet ifra dagen du får en positiv test, så alle disse tankene gjør utrolig vondt. Så vær så snill, heller gi meg positive tanker - det er det eneste jeg trenger og ønsker å høre.

6. Så lenge barnet er friskt, så er det det viktigste!
Denne setningen har jeg hørt tusen ganger og lest på de fleste forum. Når det kommer til ultralyd der folk ønsker å vite kjønn, så kommer folk med denne setningen. Når du forteller noen at du gruer deg til fødsel, så kommer de med denne setningen. SELVFØLGELIG vil man at barnet skal være friskt! Men det er vel lov til å ha ønsker om kjønn fordi om? Det er vel lov til å grue seg til fødselen fordi om?
Og er det virkelig slik at barn som ikke er friske, ikke er like velkomne? Jeg hadde vel vært like glad i gutten min hvis han hadde blitt født med en sykdom.. Og det finnes tusenvis av mødre der ute som har syke barn, jeg tror ikke de synes at det er særlig gøy når folk prater så nedlatende om det å få ett sykt barn.. Så pass litt på hva dere sier, selv om det er ment godt.

Jeg kjenner at jeg blir skikkelig engasjert når jeg skriver dette innlegget, så jeg kunne nevnt flere ting. Men tror jeg stopper her. Kjenner du deg igjen i noen av punktene? Har du noen ting som folk har sakt til deg, som du irriterer deg over? • 12.02.2018 kl.10:02
  hadde nok blitt irritert over dette selv om noen hadde sagt slikt til meg om jeg var gravid!
  12.02.2018 kl.10:11
  livetmitt93: Ja ikke sant? Det sårer når folk sier at du har lagt på deg når du ikke er gravid, hvorfor skal plutselig dette endre seg når man er gravid? Jeg tror ikke folk alltid tenker seg om når de sier ting <3
  bestemor
  12.02.2018 kl.10:03
  Jeg gjør ingenting av det du skriver der. For lang livserfaring, antar jeg. :)

  Dessuten er jeg tilhenger av et kinesisk ordtak:"Det er bedre å holde nederste del av ansiktet lukket og la folk tro du er idiot, enn å åpne munnen og bevise det."

  "Tale er sølv, taushet gull", er heller ikke så dumt. Man behøver virkelig ikke si alt man tenker eller har opplevd selv.

  Lykke til videre med svangerskapet :)
  12.02.2018 kl.10:10
  bestemor: Godt å høre at du følger ett så bra ordtak :-) Det er virkelig ikke nødvendig å si alt man tenker nei. Takk for det :D ha en fin mandag ;*
  12.02.2018 kl.10:14
  enig <3
  12.02.2018 kl.11:20
  Stol på deg selv, du. Det er interessant at mennesker som har muligheten til å velge å glede seg på dine vegne heller prøver å overføre sin egen frykt for smerte, tap, sykdom og sorg. At noen mener at deres egne yndlingsnavn passer bedre på ditt barn enn navnet du og din kjære har sett dere ut... unnskyld, jeg må le! :D
  12.02.2018 kl.11:23
  Tanja: Ja, veldig interessant! Selvfølgelig mener de det ikke på en frekk måte, men jeg tror heller ikke at de faktisk tenker over hva de faktisk sier, og hvilke følelser de sprer..
  Jaa! Jeg må også le... men det er alltid noen som er bedrevitende vet du :D haha
  12.02.2018 kl.12:37
  Herregud folk er frekke. Kunne aldri falt meg inn å fortelle noen at et annet navn er finere enn det de ønsker å ha på barnet sitt :o stå på<3
  12.02.2018 kl.13:38
  Maiken: Nei ikke sant? Det er helt utrolig hva folk får seg til å si og blande seg oppi :o takk fine <3
  12.02.2018 kl.21:04
  Man er veldig hormonell under graviditeten :) tiden etter også . Vet alt om det
  12.02.2018 kl.22:06
  Ingrid Minde: stemmer det..
  12.02.2018 kl.21:30
  Gravid eller ikke,det der er irriterende uansett.å vi er alle forskjellig og reagerer likt.spess vi damer er så opptatt av andre damer.lykke til med mamma livet <3
  12.02.2018 kl.22:05
  Lilly: helt sant! Men jeg er ihvertfall mye mer hormonell når jeg er gravid, og tar meg mye lettere nær av ting nå.. men uansett så skal du ikke si slike ting til noen, gravid eller ikke! Takk <3
  17.02.2018 kl.01:42
  Sant, så sant^^ En annen ting jeg også har lagt merke til... At man ikke får lov og være litt små deppa, av at man føler seg begrenset (fanget i egen kropp) aksepterer ikke folk. Akkurat som at du ikke får lov til og være litt små deppa (uten grunn). Vel, jeg gråter hver natt jeg. Gråter hver dag mellom 24:00-03:00 uten spesiell årsak.

  Som tvillinggravid har jeg blitt fortalt at jeg burde sette pris på at det er tvillinger jeg bærer på - naturens mirakel osv... Vel, jeg er glad... men jeg er også deppa, urolig (fordi det kom som et sjokk). Jeg vet hvertfall ikke hva jeg har i ventet. Hadde det hvert 1 baby - ville jeg hvert litt mer selvsikker (siden den prosessen har jeg hvert igjennom før). Men aldri med tvillinger.
  17.02.2018 kl.11:15
  TVILLINGFRUEN: Det var ikke noe gøy å høre :-( Men ingen har lov til å fortelle deg hva du skal føle, det er din kropp og dine følelser. Det er sikkert kroppens måte å bearbeide gravidieten på. Da er det ulike stadier av følelser man må gjennom. Det er skummelt nok å gå gravid med ett barn og alle bekymringene som følger med.. Du bærer på to, så jeg skjønner deg kjempe godt <3 Masse lykke til videre i graviditeten. Dette kommer til å gå kjempe fint :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen