GRAVIDITETSUKE 29 (anettelinneaa) hits
Hjem Om meg Kontakt

12

GRAVIDITETSUKE 29

ღ Uke: 28+1
ღ Dager igjen av svangerskapet: 86 dager igjen til termin. Endelig i tredje og siste trimester!
ღ Babyen er hele 35 cm lang og veier 1,26 kg i starten av uken og 1,4 kg i slutten.

ღ Ukens must have: Iskald rød saft! Det er egentlig den eneste cravingsen jeg fikk tidlig i svangerskapet, som fortsatt er der. De andre har bare vart en kort periode.

ღ Plager: Halsbrannen er der fortsatt og plager livet utav meg. Det begynner også å bli veldig tungt.. Jeg føler meg som en oldemor hver gang jeg skal reise meg opp ifra sofaen, eller snu meg i sengen. Men det er kanskje ikke så rart? Jeg har trossalt aldri veid så mye før som det jeg gjør nå. Jeg har også vært mye plaget med nedpress og kynnere den siste uken.
På søndag kveld fikk jeg skikkelig vondt øverst i magen, og kynnerne kom i ett sett uten pause. Dagen etter kjente jeg kun 2-3 spark ifra den lille, så det var rett før jeg ringte til fødeavdelingen. Jeg var skikkelig bekymret..
Men idag er han tilbake for fullt, heldigvis ♥   

ღ Hvordan sover du om natten: Jeg sover fortsatt veldig godt om natten. Jeg kjenner trøttheten har kommet tilbake, samtidig som samboer har begynt i ny jobb og er drittrøtt om kveldene selv - så her er vi i seng kl 11. Så våkner jeg som regel i halv 9 tiden, senest halv 10. En ganske deilig døgnrytme om jeg får si det selv. De eneste gangene jeg våkner om nettene er når jeg må opp på toalettet, eller hvis jeg får noen ubehagelige spark ifra mageboeren. Så jeg klager ikke, jeg nyter det mens jeg kan.

ღ Fødselsforventninger: Jeg har egentlig ingen? For jeg vet jo ikke hva som kommer og hva jeg faktisk kan forvente meg. Det eneste jeg gruer meg til er nålene.. Kanskje rart å si det, når jeg faktisk skal presse ut ett helt menneske ifra you know where! Men jeg kan ikke fordra nåler - ihvertfall ikke nåler som skal bli stående i kroppen over en lang periode.. Slik som veneflon og epidural, ææh jeg vil ikke engang tenke på det. Jeg ønsker ikke å planlegge noenting som helst, jeg tar det som det kommer. Det eneste jeg har vurdert er å bruke badekar som smertelindring, så får vi se om jeg tenker det samme når fødselen faktisk er i gang. Hvis noen har født i badekar eller brukt det som smertelindring, så vil jeg gjerne høre om det.

Hva gleder jeg meg til: Jeg begynner å bli rimelig klar for å få han ut nå kjenner jeg. Få tilbake kroppen min, komme meg oppi klærne igjen og slippe å føle meg som en hvalross her jeg går å drar på meg selv.

ღ Utstyr: Denne uken fikk vi vognen i hus! Vi låner en emmaljunga vogn ifra søstera til samboeren. Penger spart.
Jeg har selvfølgelig lyst til å ta helt av på shopping å kjøpe masse nytt til Noah, men det går ikke. Vi prøver å spare penger der det er mulig, så da arver vi der vi kan, og kjøper mye brukt på Finn. Det eneste vi har kjøpt nytt er noen klesplagg, så jeg synes vi er kjempe flinke. Med god hjelp fra familie selvfølgelig, som gir oss flere gaver- noe vi setter stor pris på.

ღ Neste kontroll: Jeg skal på kontroll hos jordmor den 22 Februar. Da skal vi prate litt om amming og fødsel tror jeg?

Er det noe spessielt dere ønsker å høre om i disse graviditetsoppdateringene som jeg ikke har med? Eller andre temaer dere vil jeg skal prate om? Det er dere som betyr noe, for det er dere som skal lese innleggene. Så gjerne gi meg tips om ting dere vil høre om ♥ • 13.02.2018 kl.10:58
  tiden flyr <3
  13.02.2018 kl.12:23
  livetmitt93: Det gjør den <3
  Trine
  13.02.2018 kl.12:15
  Kan ikke du ha med magebilder i gravid oppdateringene? Evt. Kan du lage oppdateringer på video?
  13.02.2018 kl.12:25
  Trine: Selvfølgelig kan jeg det :-) Magen ser ikke så annerledes ut ifra sist jeg la ut bilder, derfor jeg ikke tok det med. Men hvis det er ett ønske å se den hver uke, så selvfølgelig.
  13.02.2018 kl.13:44
  Så spennende. Ikke lenge igjen nå=) Plutselig ligger han i armene dine <3
  13.02.2018 kl.13:57
  Janne Haukom Breland: Ja, det begynner å gå opp for meg nå at jeg faktisk skal bli mamma innen kort tid :o Super spennende <3
  13.02.2018 kl.16:05
  Lurt å låne/kjøpe billigere! :) er alltid artig med nye ting, men brukt er ofte supert det også! :)
  13.02.2018 kl.21:53
  Maiken: jeg er superfornøyd med alt jeg har kjøpt brukt <3
  13.02.2018 kl.19:09
  Halsbrann er forferdelig, slet mye med det.

  Tiden flyr fort <3
  13.02.2018 kl.21:54
  Ingrid Minde: Jaaa! Jeg hater det virkelig :-( det gjør så vondt... jeg føler at jeg blir kvelt av og til, for det tetter seg i hele halsen/brystet :-((( jaaa tiden flyr <3
  13.02.2018 kl.23:43
  Hjelper å drikke melk eller spise en sitron :)

  Funket for meg :) ellers finner du gode råd på nett:)
  14.02.2018 kl.10:00
  Ingrid Minde: har prøvd alt! Men ikke å spise sitron, det skal jeg prøve :) takk for tips.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen