anettelinneaa - hits
Hjem Om meg Kontakt

8

ღ Uke: 29+3
ღ Dager igjen av svangerskapet: 77 dager. Wow, tiden flyr virkelig avgårde!
ღ Babyen er like lang som en sutteklut

Idag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmor. Det var også en jordmor student der, så jeg fikk dobbel kontroll av det meste. Jeg hadde en del høyere blodtrykk i forhold til de andre gangene + litt høy puls, så hun ville ha meg tilbake på kontroll igjen om 2 uker. Det var fortsatt litt spor av proteiner i urinen, men såpass lite denne gangen at de ikke ville se på det som noe fare. Høyt blodtrykk kan komme av så mange ting, men hvis jeg fikk vondt i hodet eller hevelser i kroppen så skulle jeg kontakte føden med en gang. Men vi krysser fingrene for at alt går bra ♥ Lillegutt er ihvertfall ikke så liten lenger, de mente at han hadde vokst fort. På sist kontroll i uke 26 var symfysemålet på 25 cm, idag var det på 29/30 cm.

Vann/hevelser i kroppen: Nei.

Nytt utstyr denne uken: Ett nydelig babynest i grått og blå med hvit sløyfekant.

Utstyr som enda mangler:
- Stelleveske
- Babycall
- Litt klær til babyen
- Litt diverse til fødebaggen
Sikkert noe mer også, men det står helt stille akkuratt nå.

Vektøkning: 14,9 kg

Plager: Halsbrann og nedpress

Barnerom: På barnerommet har de fleste klærne blitt vasket og lagt på plass. Vi har også satt opp stellebord med forskjellig stelleutstyr. Tenkte jeg kunne vise dere barnerommet når alt var kommet på plass. Vi mangler fortsatt seng, noe pynt og ett gulvteppe.

Tanker om fødselen: Denne uken har jeg tenkt mye på fødebaggen. Hva skal jeg pakke med meg? Hva har jeg fra før og hva trenger jeg å kjøpe nytt? Tenkte å lage ett eget innlegg om dette også etterhvert.  Litt tidlig å pakke den enda.

Cravings: Fortsatt den røde saften, haha! Jeg har også fått dilla på soyamelk med sjokoladesmak og er litt i overkant glad i smågodt.. Jeg kjenner jeg blir sur hvis vi ikke har noe snop i hus, men jeg prøøøver så godt jeg kan å ikke spise for mye.. Men det er ikke så lett når kroppen har lyst på.

Høygravid: Ikke før om 37 dager.

Hvor stor er babyen: 35 cm og 1350 gram ca.

Følelser: Sliten, rett og slett.. Jeg liker ikke å klage, for jeg føler meg SÅ heldig som har muligheten til å gå gravid. Men helt ærlig? Det er ikke bare en dans på røde roser altså. Jeg pratet om dette med jordmor idag, for jeg synes det er utrolig vanskelig når jeg plutselig ikke klarer å utføre like mye som jeg er vandt til. Særlig når jeg ikke har jobb, da føler jeg at det er en selvfølge at jeg skal handle inn mat, rydde og vaske huset + lage middag.. Men jeg klarer det ikke. Og det gir meg dårlig samvittighet. Når jeg har støvsugt alle gulvene i huset, så er det mer enn nok - da sier kroppen min stopp.. Så jeg fikk streng beskjed om at det var kroppen sin måte å si ifra på.. Så jeg måtte høre etter og bare godta at kroppen ikke var som før. Lettere sakt en gjort - men det er bare noen få uker til, så har jeg kroppen for meg selv igjen.

Leie: Han lå med hodet godt ned i bekkenet og rumpa plantet rett under ribbeina på kontrollen idag.

Håper dere liker disse svangerskapsoppdateringene? Jeg synes ihvertfall det er utrolig koselig å skrive dem, så har jeg noe å se tilbake på. Nå må jeg fortsette i bakingen. Jeg har holdt på siden kl 11 idag. Jeg baker over 30 oreo cupcakes som samboer skal få ta med seg på jobb i morgen. Og jeg er SUPER fornøyd enn så lenge, de ser helt nydelige ut. Ønsker dere oppskrift på disse? Så kan jeg lage ett innlegg til dere imorgen.

 • 12

  ღ Uke: 28+1
  ღ Dager igjen av svangerskapet: 86 dager igjen til termin. Endelig i tredje og siste trimester!
  ღ Babyen er hele 35 cm lang og veier 1,26 kg i starten av uken og 1,4 kg i slutten.

  ღ Ukens must have: Iskald rød saft! Det er egentlig den eneste cravingsen jeg fikk tidlig i svangerskapet, som fortsatt er der. De andre har bare vart en kort periode.

  ღ Plager: Halsbrannen er der fortsatt og plager livet utav meg. Det begynner også å bli veldig tungt.. Jeg føler meg som en oldemor hver gang jeg skal reise meg opp ifra sofaen, eller snu meg i sengen. Men det er kanskje ikke så rart? Jeg har trossalt aldri veid så mye før som det jeg gjør nå. Jeg har også vært mye plaget med nedpress og kynnere den siste uken.
  På søndag kveld fikk jeg skikkelig vondt øverst i magen, og kynnerne kom i ett sett uten pause. Dagen etter kjente jeg kun 2-3 spark ifra den lille, så det var rett før jeg ringte til fødeavdelingen. Jeg var skikkelig bekymret..
  Men idag er han tilbake for fullt, heldigvis ♥   

  ღ Hvordan sover du om natten: Jeg sover fortsatt veldig godt om natten. Jeg kjenner trøttheten har kommet tilbake, samtidig som samboer har begynt i ny jobb og er drittrøtt om kveldene selv - så her er vi i seng kl 11. Så våkner jeg som regel i halv 9 tiden, senest halv 10. En ganske deilig døgnrytme om jeg får si det selv. De eneste gangene jeg våkner om nettene er når jeg må opp på toalettet, eller hvis jeg får noen ubehagelige spark ifra mageboeren. Så jeg klager ikke, jeg nyter det mens jeg kan.

  ღ Fødselsforventninger: Jeg har egentlig ingen? For jeg vet jo ikke hva som kommer og hva jeg faktisk kan forvente meg. Det eneste jeg gruer meg til er nålene.. Kanskje rart å si det, når jeg faktisk skal presse ut ett helt menneske ifra you know where! Men jeg kan ikke fordra nåler - ihvertfall ikke nåler som skal bli stående i kroppen over en lang periode.. Slik som veneflon og epidural, ææh jeg vil ikke engang tenke på det. Jeg ønsker ikke å planlegge noenting som helst, jeg tar det som det kommer. Det eneste jeg har vurdert er å bruke badekar som smertelindring, så får vi se om jeg tenker det samme når fødselen faktisk er i gang. Hvis noen har født i badekar eller brukt det som smertelindring, så vil jeg gjerne høre om det.

  Hva gleder jeg meg til: Jeg begynner å bli rimelig klar for å få han ut nå kjenner jeg. Få tilbake kroppen min, komme meg oppi klærne igjen og slippe å føle meg som en hvalross her jeg går å drar på meg selv.

  ღ Utstyr: Denne uken fikk vi vognen i hus! Vi låner en emmaljunga vogn ifra søstera til samboeren. Penger spart.
  Jeg har selvfølgelig lyst til å ta helt av på shopping å kjøpe masse nytt til Noah, men det går ikke. Vi prøver å spare penger der det er mulig, så da arver vi der vi kan, og kjøper mye brukt på Finn. Det eneste vi har kjøpt nytt er noen klesplagg, så jeg synes vi er kjempe flinke. Med god hjelp fra familie selvfølgelig, som gir oss flere gaver- noe vi setter stor pris på.

  ღ Neste kontroll: Jeg skal på kontroll hos jordmor den 22 Februar. Da skal vi prate litt om amming og fødsel tror jeg?

  Er det noe spessielt dere ønsker å høre om i disse graviditetsoppdateringene som jeg ikke har med? Eller andre temaer dere vil jeg skal prate om? Det er dere som betyr noe, for det er dere som skal lese innleggene. Så gjerne gi meg tips om ting dere vil høre om ♥

 • 15

  God morgen flotte mennesker ♥ Idag går jeg inn i uke 29 - altså tredje og siste trimester! Jeg merker at jeg begynner å glede meg mer og mer til å få gutten min ut, og håper de siste ukene går like fort som jeg føler det har gått frem til nå. En ting jeg har merket spessielt godt etter at jeg ble gravid, er at folk føler de kan si de merkeligste ting uten å tenke at jeg tar meg nær av det? Ting folk aldri hadde sakt til meg dersom jeg ikke var gravid. Og jeg skal fortelle dere en ting - når du er gravid, så er du dobbelt så sensitiv når det kommer til andres meninger. Du kan bli lei deg over ting som du aldri hadde reagert på til vanlig!

  1. Ååh, så liten/stor mage du har! Er du sikker på at du er gravid? Eller, er du sikker på at det ikke er to inni der?
  Hvorfor skal det plutselig være greit å kommentere størrelsen på kroppen min? Hadde du satt pris på en kommentar der noen sa ``ååh, jeg kan godt se at du har lagt på deg`` eller ``nå må du spise litt mer så du kan få litt fett på kroppen din``? Jeg tror nemlig ikke det. Og selv om jeg er gravid og av natur skal legge på meg, så er kroppene til folk forskjellige. Noen har små mager, andre store. Det er ikke noe vits i å påpeke det, for mest sannsynlig så er vi godt klar over det selv. Og det kan være ett sårbart tema for mange.

  2. Det er ikke rart du er trøtt, når du ikke er ute å går tur hver dag. Du må begynne å trene - det er bra både for babyen i magen og det vil gjøre fødselen din enklere.
  Jeg er gravid, det er helt normalt å være trøtt. Det har ingenting med aktivitet mangel å gjøre. Men det er mye som skjer i kroppen på en gang, og det vil naturligvis tappe deg for krefter.
  Og når aktivitet trigger både kynnere, gir deg nedpress og sting i magen så er ikke tur det første som frister. Takk for omtanken, men jeg klarer fint å ta vare på meg selv og mine behov.

  3. Når folk føler behovet for å fortelle deg hvor jævlig det er å føde. At det er like vondt som å knekke alle beina du har i kroppen samtidig. De føler også en trang til å fortelle deg alt som kan gå galt under fødselen.
  Takk, jeg hadde ikke fødselsangst fra før, så det var kjekt at du ønsket å gi meg det. Jeg trenger faktisk ikke å høre alle disse forferdelige fødselshistoriene deres nå rett før jeg skal føde selv. Hvis du på liv og død ønsker å dele den med meg, så er du hjertelig velkommen til det etter at Noah har kommet til verden.

  4. Du vet at det ikke er for sent å endre navn? Jeg syns feks at dette navnet var mye finere.
  Så fint at det ikke er ditt barn da. Hadde vi ønsket å bytte, så hadde vi gjort det. Men vi har ett navn vi synes er fint, og vi kommer til å bruke det. Ferdig med den saken!

  5. Vi får bare krysse fingrene for at dette går bra. Jeg kjenner flere som har mistet før uke 12. Det verste av alt er jo at du ikke er 100 % sikker etter disse 12 ukene heller, ting kan jo skje når som helst.
  Som om jeg ikke bekymrer meg nok fra før? Jeg vet alle disse tingene, men jeg prøver hver eneste dag å ikke tenke over det. Da hjelper det ikke når alle føler en slaks trang til å gjøre deg oppmerksom på alt som kan gå galt. De første ukene gråt jeg flere ganger, for jeg var livredd for å miste. Du knytter ett bånd til det lille knøttet ifra dagen du får en positiv test, så alle disse tankene gjør utrolig vondt. Så vær så snill, heller gi meg positive tanker - det er det eneste jeg trenger og ønsker å høre.

  6. Så lenge barnet er friskt, så er det det viktigste!
  Denne setningen har jeg hørt tusen ganger og lest på de fleste forum. Når det kommer til ultralyd der folk ønsker å vite kjønn, så kommer folk med denne setningen. Når du forteller noen at du gruer deg til fødsel, så kommer de med denne setningen. SELVFØLGELIG vil man at barnet skal være friskt! Men det er vel lov til å ha ønsker om kjønn fordi om? Det er vel lov til å grue seg til fødselen fordi om?
  Og er det virkelig slik at barn som ikke er friske, ikke er like velkomne? Jeg hadde vel vært like glad i gutten min hvis han hadde blitt født med en sykdom.. Og det finnes tusenvis av mødre der ute som har syke barn, jeg tror ikke de synes at det er særlig gøy når folk prater så nedlatende om det å få ett sykt barn.. Så pass litt på hva dere sier, selv om det er ment godt.

  Jeg kjenner at jeg blir skikkelig engasjert når jeg skriver dette innlegget, så jeg kunne nevnt flere ting. Men tror jeg stopper her. Kjenner du deg igjen i noen av punktene? Har du noen ting som folk har sakt til deg, som du irriterer deg over?

 • 20

  Her om dagen tok jeg meg selv i å bli påvirket av andres meninger.. Når man er gravid så er man medlem i alle slaks grupper, der vi deler alt ifra når man fikk melk i brystene til hvordan kroppen så ut etter fødsel. Så havnet jeg inn på en tråd der man skulle legge ut magebilder fra før fødsel, under graviditeten og etter fødsel. Og gjett hvem som ble hyllet? De kroppene som ikke så gravide ut.. De magene som var like slanke 2 dager etter fødsel, som før de ble gravide..
  O M G, slik vil jeg også se ut! W O W, hvordan klarte du det? Hva spiste du? Ser du så bra ut uten trening? HELDIG.

  Ja kommentarene bare strømmet inn. Mens de som du kunne se var gravide ut, de som hadde fått strekkmerker, cellulitter, åreknuter osv - de fikk ingen kommentarer. Det er nesten som idealet har blitt å ha en kropp som ikke vises. En kropp som tar minst mulig plass.. En kropp som helst ikke skal vise at du faktisk bærer ett barn i magen.

  Om som om vår egen kropp ikke er nok å bry seg om, så finnes det også press på de stakkars mageboerene.
  Folk vil helst ha barn som ikke veier mer en 3000 gram. Jeg vet om flere som har slanket seg under graviditeten, for å unngå å få ett stort barn. For et stort barn måles opp mot en stor mamma. En mamma som ikke har klart å begrense seg i svangerskapet. Mens et lite barn måles opp mot en smal mamma. Som har vært flink.

  Jeg er i uke 27+3 og har gått opp 11-12 kg til nå. Jeg har fått strekkmerker langs hele rumpa og lårene. Jeg VET at det er flere som meg der ute, for det er faktisk dette som er sannheten hos mange. Kroppen bærer fram ett menneske, vi vokser i rekordfart - det er ikke rart at vi får noen merker etter dette? Men vi har blitt lært opp til at dette ikke er pent, og at det må skjules.. Hvorfor? Det vet jeg ikke.

  Jeg har alltid vært glad i meg selv uansett hvordan jeg har sett ut. Hvorfor skal dette stoppe nå? Hva er det som får meg til å tenke at jeg er mindre pen med en gravidmage? Hvem er det som sier at i det disse stripene kommer på kroppen, så skal man begynne å skjule den? Jeg er fortsatt den samme personen som på det øverste bilde, bare at den dag idag har jeg babymarks.
  Alle disse forandringene er en del av meg nå. Jeg skal ikke stoppe å være glad i meg selv for det! Jeg skal ikke stoppe å føle meg pen for det! Jeg skal fortsette å gå i bikini om sommeren, for jeg NEKTER å kle meg ut som hufsa bare fordi jeg har gått igjennom en graviditet.


  Babyen i magen har det perfekt! Han vokser akkuratt slik som han skal, får i seg den næringen han skal - og selv om jeg har gått opp 12 kg, så er målene hans perfekt. Er det ikke det som er det viktigste? Er det ikke babyens beste som bør være i fokus?
  Jeg ber dere, ikke slank dere og fokuser så mye på kropp mens dere er gravide. Det har ingen verdens ting å si. Istedenfor å kritisere kroppen din hver eneste dag, takk den! Du hadde aldri hatt barna dine hvis det ikke var for den, så den fortjener faktisk verdens største takk. Og du er nydelig akkuratt som du er ♥ De rette personene elsker deg, uansett hvordan kroppen din ser ut.

   

   

 • 8

  ღ Uke: 27+0
  ღ Dager igjen av svangerskapet: 189 av 283 dager har passert, så jeg har altså 94 dager igjen til termin.
  ღ Babyen er like lang som en babyborn dukke!

  På torsdag var vi på 3D ultralyd ♥ Han er en veldig aktiv liten tass, som har armer og ben i ansiktet hele tiden - noe som gjør det vanskelig å få fine bilder. Men heldigvis så går vi til en fantastisk jordmor som bruker god tid, vi får ikke forlate timen før hun har fått til noen bra bilder. Så det setter vi stor pris på.
  Jeg ser med en gang at Noah er en liten kopi av pappaen sin! Verdens fineste lille skatt!
  Vi gleder oss så masse til å hilse på deg ♥

  ღ Ukens must have: Iskald rød saft! Det er det beste som finnes for øyeblikket.

  ღ Plager: Halsbrann og nedpress. Begge deler er skikkelig ubehagelig. I dag skulle jeg rydde og vaske hele huset, og i det jeg skulle bøye meg ned så fikk jeg så vondt at tårene presset på. Jeg følte serriøst at babyen var på vei ut..
  Samtidig som jeg fikk en stikkende følelse i underlivet. Er dette normalt?

  ღ Hvordan sover du om natten: Jeg sover fint. Jeg har begynt å bli støl i ryggen og ribbeina når jeg våkner, sikkert på grunn av presset ifra magen.

  Bevegelser: Aktiv krabat! Sparker ifra morgen til kveld - det er kjempe koselig, men kan også være ubehagelig til tider..
  Nå for tiden er blæren og ribbeina en stor favoritt å sparke i.

  Babyen: Nå er han ca 34 cm lang ifra hodet til føttene, og veier rundt 1,1 kg i starten av uken.
  Dersom han hadde blitt født nå, hadde han hatt store muligheter til å klare seg - det er godt å tenke på!

  Hva gleder jeg meg til: Å gjøre ferdig rommet hans. Jeg har begynt å vaske og legge på plass alle klærne hans og stellebordet er på plass. Nå venter jeg bare på at vogn, seng og vugge skal komme i hus.
  Jeg har også planer om å handle inn noe småpynt til vegger osv. Noe må man gjøre i denne ventetiden.

  Liker dere disse innleggene? Er det noe dere vil jeg skal fortsette med hver uke? Eller kun av og til?

 • 6

  ✩ Seabands. Disse var ett MUST i starten når jeg slet med kvalme døgnet rundt.

  ✩ Mannen min. Han er bare helt fantastisk på alle måter, og gjør alt for at jeg skal ha det bra til alle døgnets tider!

  ✩ Ekstra puter i senga. Nå fikk jeg også en gravidpute til jul som er helt toppers å ha når du trenger støtte mellom beina pga ryggsmerter feks.

  ✩ Lakris. Dundersalt var en reddende engel for meg i starten av svangerskapet, jeg spiste så mange poser at jeg fikk sår i munnen. Men alt for å bli kvitt den ekle metall smaken i munnen når jeg var kvalm.

  ✩ Samarin, vann & natron eller gaviscon. Det varierer ifra dag til dag hva som funker på meg her.. Så jeg må ha alt i hus når halsbrannen slår til for fullt.

  ✩ Preglife appen! Den holder deg oppdatert på hvilken svangerskapsuke du er i, hvor mange dager det er igjen til termin, hvordan barnet har det i magen for hver uke, informasjon til mor og tips til far.

  ✩Termin grupper på facebook. En gruppe av mennesker som har termin rundt samme tid som deg, utrolig greit å ha noen å prate med som er i samme situasjon. For de rundt deg som ikke er gravide eller har barn fra før, kan fort bli lei av gravid snakket ditt. Men slik er det, og de kommer til å forstå det den dagen de blir gravide selv.

  ✩ Duftlys eller duftspray. Når du vil bli kvitt lukter som du virkelig ikke takler å ha i hus. Matlukt feks, sitter igjen kjempe lenge - og når du er kvalm, så er matlukt det siste du ønsker å ha rundt deg.

  ✩ Fet bodylotion. Når magen vokser, så kan du fort begynne å klø på magen - da er en fet bodylotion ett must å ha i hus.

  ✩ Lite speil. Tro meg, eneste løsningen hvis du vil unngå å se ut som en halv barbert apekatt nedentil etter barbering. Ikke så lett når det eneste du klarer å se er magen din.

  Har du noen ting du aldri hadde klart deg uten i graviditeten? Hva gjorde din graviditet bedre? Del gjerne tipsene dine ♥

   

 • 8

  ღ Uke: 26+0

  ღ Uker til termin: Rundt 14

  ღ Kjønn: Gutt

  ღ Navn: Noah Alexander

  ღ Kontroll: Har vært hos legen idag på svangerskapskontroll. Hjertelyden var kjempefin, SF målet var på 25 og jeg hadde litt utslag på proteiner i urinen. Men blodtrykket var perfekt, så det var ingen grunn til bekymring. Legen fikk seg ett lite spark og to da han skulle måle hjertelyden, alltid like gøy å vite at prinsen har det bra.

  ღ Innkjøp: Denne uken laget jeg en liste over hva jeg allerede har hjemme, og hva jeg kommer til å få fremover av klær og utstyr. Jeg manglet en del klær i de minste str, så det var jeg og mamma ute å fikset. Jeg kjøpte også en pose med klær og diverse brukt. Jeg syns det er greit å spare penger der man kan, alt trenger lksom ikke å være nytt.

  ღ Bevegelser: Ingen forandring ifra sist ukes oppdatering. Like aktiv som alltid. Merker kanskje mer og mer tegn til søvnmønsteret hans enn jeg har gjort tidligere, det er det eneste.

  ღ Vektøkning: Det fikk jeg høre hos legen idag, at jeg hadde gått opp en del til å bare være i uke 27. Men det regnet jeg nesten med, for jeg har hatt en ekstrem sultfølelse hele svangerskapet, og jeg kan ikke skrøyte på meg at jeg har vært noe flink til å holde meg i aktivitet eller å spise VELDIG sunt heller. Så 11, nesten 12 kg hadde jeg gått opp.

  ღ Strekkmerker: Jepp, karma beit meg hardt i ræva etter sist ukes oppdatering. Bokstavelig talt, for dagen etter så poppet der ut lilla strekkmerker både på rumpa og litt på lårene.

  ღ Babyen: Han er nå ca. 32 cm lang fra hodet til føttene, og veier ca 950 gram i starten av uken og ca 1075 gram i slutten av uken.

  ღ Humør: Merker at kroppen er full av hormoner. Når jeg blir glad, så blir jeg så glad at tårene kommer. Men jeg kjenner også at jeg blir lettere irritert og ikke har like god tolmodighet lengre. Skulle søke om foreldrepenger idag, og den søknaden måtte jeg bare legge ifra meg før pcen hadde gått vegg i mellom.

  ღ Dager igjen av svangerskapet: 101 dager igjen til termin. Så får vi se når han velger å komme.

  ღ Hva gleder jeg meg til: 3D ultralyden som vi skal ha på torsdag. Gleder meg til å se hvor mye han har vokst, om man kan se ansiktstrekk, hvem han ligner på osv. Jeg kan dele bildene med dere også hvis dere ønsker?

  Det ble dessverre ikke ett særlig spennende innlegg idag, for det er ikke så mye nytt som har skjedd siden sist oppdatering i uke 25. Men hvis dere har noen spørsmål, så er det bare å spørre i kommentarfeltet.

  Husk å følge meg på snapchat: mammatilnoah18

 • 6

  Til deg som allerede har barn ifra før. Hva hadde du aldri klart deg uten til den nyfødte? Og hvorfor? Jeg prøver å være så økonomisk som mulig, har derfor ikke lyst å kjøpe hundrevis av ting som aldri blir brukt.

 • 4

  Den omsorgen kjæresten gir til meg og mageboer. Han sier godnatt, god morgen og elsker deg til både meg og magen hver eneste dag. Det rører mammahjertet og gjør bare at jeg blir enda mer forelsket i han.

  Følelsen når jeg ser og kjenner at det er en liten spire som vokser inni meg, som blir sterkere og sterkere for hver dag som går. Jeg smiler til jeg får vondt i kinnene hver gang den lille prinsen vår sparker.

  Ultralydene, når du får se nurket og høre hjertelyden. Ingenting slår den følelsen, det å se at babyen din har det bra inni magen.

  Den spennende tiden før fødselen. Vi vet liksom ikke hvordan tiden etter kommer til å bli, siden dette er vårt første barn. Hvordan kommer han til å se ut? Hvem ligner han på? Hvilken personlighet får han? Disse spekulasjonene kan vi prate om i timesvis, noe jeg syns er kjempe koselig. Dette er liksom noe som vi har skapt i sammen, det er noe spessielt som kun jeg og kjæresten deler.

  Det å gjøre hjemmet klart til baby kommer. Fikse barnerom, handle inn klær og utstyr - kjempe koselig.

  Jeg har endelig fått litt større pupper, haha! Jeg får nyte dem mens jeg kan, for jeg har hørt at de forsvinner igjen etterhvert.

  Det å kjenne på gleden rundt oss, at alle gleder seg til lillegull kommer til verden. Godt å vite at han er så ønsket hos familien vår også.

  Missforstå meg rett, jeg elsker det at jeg har muligheten for å gå gravid. Men der finnes ting i graviditeten jeg fint kunne klart meg uten også, så det kommer i ett annet innlegg veldig snart.

  Hva syns du er det beste med å gå gravid?

 • 10

  A baby fills a place in your heart that you never knew was empty.

 • 8

  ツ Når du spiser frokost 3 ganger, 2 mellom måltid, middag en gang (gjerne to ganger hvis det fortsatt er litt rester igjen) og kveldsmat 3 ganger, men fortsatt føler at du ikke har spist siden steinalderen.. Det var forresten slik jeg misstenkte at jeg var gravid, for jeg spiste 2 porsjoner med bakt potet, før jeg etter 40 minutter måtte ha en porsjon til.

  ツ Når du går ifra å være trøtt, til å få ett kraftig latteranfall som etterhvert går over i gråt.. Men du kan ikke engang huske hvorfor du lo i utgangspunktet?

  ツ Apropos gråt, jeg begynte å gråte en halvtime etter at klokka hadde slått 00:00 på bursdagen min.. Hvorfor? Fordi typen ikke hadde gratulert meg med dagen. Altså en halvtime?! Da måtte jeg le av meg selv.

  ツ Når du er så kvalm at du brekker deg og bare vil spy, men samtidig tenker på hvor godt det hadde vært med varm brownies og is.

  ツ Når du sitter fast mellom handlevognene og døra på butikken, fordi magen begynner å bli litt for stor.

  ツ Når alle plutselig føler at de har en grunn til å ta deg på magen UTEN Å SPØRRE FØRST. Hadde du følt deg komfortabel hvis en fremmed plutselig begynte å beføle magen din?

  ツ Når barbering av leggene og dine edle deler har blitt til en ekstremsport uten like.

  ツ Når du for det meste vandrer rundt naken (hjemme altså) fordi ingen klær passer deg lengre.

  ツ Når du føler deg som en baby, for alt du kan tenke på er mat, søvn og toalett.

  ツ Når du plutselig har noe i magen som bruker blæra di og ribbeina dine som trampoline. Wohoo, gøy for mageboeren!!

  ツ Når du hørres ut som en hvalross som har svømt 10 km fordi du er så andpusten, men egentlig så har du bare gått opp en trapp.

  ツ Når du får lyst å saksøke hver en tv kanal, fordi de viser reklamer som gir deg cravings og du må trosse vær og vind for å få tak i det.. Merker det særlig godt på biola reklamene.

  Kjenner du deg igjen i noen av disse tingene? Og har du noen punkter selv du kunne tenkt deg å føre på listen?

 • 6

  Jeg synes det er så gøy å følge med på andre gravide, og det er jo så mange av oss! Jeg kjenner ihvertfall 6 stk som er gravide nå. Så jeg håper at dere er like glad i å lese slike week by week innlegg som meg. Her er ihvertfall min gravid oppdatering.

  ღ Uke: 24+4

  ღ Uker til termin: Rundt 15

  ღ Kjønn: Gutt

  ღ Navn: Noah Alexander

  Bilde fra OUL i uke 18+4

  ღ Kontroll: Skal til legen på kontroll i uke 26+0. Da skal jeg ta litt forskjellige blodprøver, og få en terminbekreftelse slik at vi kan søke om foreldrepenger. Vi skal også måle magen for første gang, det blir spennende! Så har vi en time hos jordmor i uke 29+3. Jeg liker å gå annen hver gang hos jordmor og lege.

  ღ Innkjøp: Vi har ikke kjøpt så mye enda. Jeg vil ikke være ferdig med alt flere måneder før lillegutt kommer, ventetiden er lang nok som den allerede er. Men vi har kjøpt litt klær, stellebord, tepper, bamser, smokker osv. Så får vi en del utstyr av familien også etterhvert.

  ღ Bevegelser: Jeg har kjent tydelige bevegelser og spark siden uke 16+1. Samboer kjente også sparkene tidlig, særlig om kveldene når vi har lagt oss, da pleier han som regel å få noen spark i ryggen. Tror Noah blir en liten pappa dalt, for han blir alltid veldig livlig når pappaen er i nærheten. Veldig koselig

  ღ Vektøkning: Usikker på hva jeg veide før jeg ble gravid. Men veide meg første gang i uke 4+5, og etter den gang har jeg gått opp mellom 7-8 kg. Jeg har vært utrolig sulten hele graviditeten, kan ikke huske sist jeg følte meg mett..

  ღ Strekkmerker: Har ikke fått noen til nå. Har noen svake på låret og rumpa, men de kom lenge før graviditeten.

  ღ Tungt: Jeg begynner å merke det på kroppen at jeg er gravid ja, men det går veldig fint enda. Det tar litt lengre tid før jeg klarer å snu meg i senga eller reise meg opp ifra sofaen feks. Og jeg føler at jeg har en vannmelon som ligger å presser på lungene mine, for det skal serriøst ingenting til før jeg blir andpusten.. Men verre skal det nok bli, for jeg er kun rett over halvveis i graviditeten.

  ღ Cravings: Har ikke noen eksakte cravingser for tiden. Jeg har egentlig lyst på alt eller ingenting? Men de cravingsene jeg har hatt i løpet av graviditeten er grønne druer, klementiner, rømmegrøt, pepsi og dundersalt.

  ღ Plager: Jeg føler meg SÅ heldig! Jeg har hatt ett helt fantastisk svangerskap. Jeg var konstant kvalm de første 13 ukene ca, men etter det så har jeg nesten vært fri fra plager. Det eneste jeg er plaget med nå for tiden er halsbrann og ekstrem sult.. + at det lekker råmelk ifra brystene hele tiden, det kan være ganske irriterende til tider. Og jeg nekter å sove med bh, så da får jeg bare leve med det!

  ღ Humør: Blir fortere rørt, jeg gråter av master chef liksom? Rart hva disse hormonene gjør med kroppen. Jeg merker også at jeg tar fortere til tårene hvis noe plager meg. Men utenom det er jeg like blid som alltid!

  ღ Fødselsforventninger: Heldigvis en stund til enda! Jeg gleder meg til å endelig få møte den lille gutten vår. Det blir også spennende å se hvordan jeg takler smertene, og hvordan selve fødselen kommer til å gå.

  Jeg ELSKER å høre om andre sine graviditeter og fødsler. Så gjerne legg igjen en kommentar