anettelinneaa - hits
Hjem Om meg Kontakt

10

♯ Alle ytterdører må være låst til enhver tid. Selv om jeg er super nazi på dette området og aldri glemmer å låse, så må jeg alltid dobbeltsjekke dørene før jeg legger meg. Eller, samboer må dobbeltsjekke - for jeg er en pyse.

♯ Jeg bruker nytt glass hver gang jeg skal ha noe å drikke. Jeg kan ikke ha vann i samme glass som jeg har drukket brus fra liksom.. Dessuten så er jeg veldig ubesluttsom, så det er ikke alltid jeg klarer å bestemme meg om jeg vil ha saft eller brus - så da tar jeg begge deler. Så det går en del glass her i hus, for å si det sånn.

♯ Jeg er ekstremt dårlig på å lyve. Altså, jeg eier ikke pokerfjes at all.

♯ Jeg må skylle glasset 3 ganger før jeg kan bruke det.. Men det er kun når jeg skal drikke vann, veldig rart. Men det er en uvane jeg har hatt så lenge jeg kan huske.

♯ Jeg HATER å brette klær. Så når jeg har vasket klærne, så ligger de som regel en uke i tørketrommelen før jeg orker å ta dem. Enten det, eller så ligger de i en kurv på rommet. Jeg MÅ skjerpe meg på dette området, for skittentøyskurvene flyter over på vaskerommet nå.. Og nå er vi bare to? Lurer på hvordan det kommer til å se ut når vi blir 3 stykker som skal ha klærne vårs vasket. Nei det vil jeg helst ikke tenke på, jeg må virkelig ta meg sammen.

♯ Jeg setter alltid på MINST 5 alarmer.. Og det verste av alt? Jeg kan sove gjennom dem alle.. Alarmen ligger å skriker meg i øret, mens jeg sover som en drøm. Men hvis samboer lister seg ut av senga, eller hvisker navnet mitt - så våkner jeg med en eneste gang. Nå etter at jeg ble gravid sover jeg mye lettere, heldigvis. Nå våkner jeg alltid til første alarm. Men jeg må uansett ha på 5 alarmer, vibrering og sjekke 10 ganger at lyden står på fullt. Har helt angst for å forsove meg til avtaler.

♯ Jeg overtenker hver minste ting og er fullt klar over det selv.

♯ Jeg slenger ifra meg sokkene over alt. Så uansett om du er på badet, soverommet, i sofaen eller hvor som helst i huset - så kan jeg nesten garantere deg at du finner en sokk eller to.

♯ Jeg må alltid ha litt mat liggendes igjen på tallerken etter at jeg har spist. Denne uvanen har jeg hatt siden jeg var liten, jeg husker pappa holdt på å klikke når jeg aldri klarte å spise opp den siste lille biten av brødskiven.

♯ Jeg må alltid gå på venstre siden av de jeg henger sammen med. Og når jeg skal holde samboeren min i hånden så må alltid min hånd være bakerst - hvis dere skjønner? Heldigvis er samboer omvendt, så vi klaffer perfekt ♥

Har dere noen rare uvaner eller tvangstanker? Jeg vil gjerne høre.

 • 10


  Bilde av hvordan jeg så ut før jeg ble gravid og hvordan magen min ser ut nå i uke 30+1. Er det rart jeg føler meg tung eller? Jeg er jo dobbel størrelse nå og vel så det.

  Idag har jeg også vært i åpen barnehage sammen med lillesøstera mi, så nå kjenner jeg at sofaen kaller! Jeg har ikke vært helt i form de to siste dagene. Vondt i hodet, halsen og slapp i kroppen. Krysser fingrene for at jeg IKKE blir syk. I dag morges opplevde jeg noe rart. Jeg våknet halv 6, tok en paracet og tenkte å sove en liten time til. Så fikk jeg en sånn ekkel utav kroppen opplevelse - der hodet mitt visste at jeg var våken men kroppen var helt lammet. Jeg følte jeg hørte stemmer rundt meg, skritt på gulvet og følte noen tok tak i meg - jeg prøvde å skrike, men fikk ikke ut en eneste lyd.. Det var skikkelig ekkelt. Noen andre som har opplevd noe slik før? Er det søvnparalyse jeg har opplevd?

  Men over til noe helt annet. I løpet av de siste ukene så har jeg fått en del nye lesere, så jeg tenkte å kjøre en ny spørsmålsrunde. Du kan spørre om HVA du vil så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.
  Jeg tenker at jeg kjører denne frem til Søndag. Du kan også sende inn spørsmål på snapchat. Der heter jeg mammatilnoah18

 • 14

  Beklager sen oppdatering. Denne dagen har gått i ett kjør ifra morgen til kveld. Jeg var ute av dørene allerede klokken 08 i morges. Jeg har passet den minste søsteren min, da mamma måtte være med en av de andre søstrene mine på innkjøring i barnehagen. Så var det rett hjem i husvask og middags laging.
  En liten fun fact? Jeg er eldst i søskenflokken! Jeg har 6 søsken ♥ 3 søstre & 1 bror på mamma sin side og 1 søster + 1 bror på pappa sin side. Er jeg ikke heldig? Jeg kan ihvertfall si at jeg har god erfaring med barn, da den minste søsteren min snart er 2 år og den eldste søsteren min snart er 13.

  Men tilbake til det som dette innlegget skal handle om - kjerringråd. De aller fleste gravide har vel prøvd ulike kjerringråd for å finne ut hvilket kjønn de venter? Det er jo en del av hele spenningen, selv om det viktigste er at babyen har det bra. Stemmer disse kjerringrådene tror dere?

    ✯ Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.
  Jeg har definitivt lagt på meg mest på hofter og rumpe. Det er der strekkmerkene har kommet også. Så poeng til jente.

  ✯ Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.
  Poeng til gutt. Her vokser hårene ut før jeg i det hele tatt har fått barbert dem vekk, både på legger og andre plasser. Annoying as F.

  ✯ Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.
  Poeng til jente. Jeg har aldri vært fornøyd med puppene mine, for jeg har alltid følt at de har vært små. Etter at jeg ble gravid så har jeg vært kjempe fornøyd, ikke at de har vokst så dramatisk mye - men en god del. Og de vil nok vokse litt til da jeg fortsatt har litt over 2 måneder igjen av svangerskapet.

   Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente.
  På kontrollene har hjertelyden ligget på 140, 142 og 156. Så poeng til jente.

  ✯ Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.
  Poeng til jente. Før jeg ble gravid hadde jeg en del vondt i hodet.. Legen mente jeg hadde klassisk migrene, for de gangene jeg fikk skikkelig vondt i hodet så mistet jeg synet på det ene øyet og ble skikkelig svimmel. Dette har jeg ikke hatt noe som helst problemer med etter at jeg ble gravid.

  ✯ Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.
  Er det noe jeg VIRKELIG sliter med i graviditeten så er det halsbrann og sure oppstøt. Så poeng til jente.

  Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.
  Vanskelig å velge noe her.. Jeg var bekymret i starten, da man er fullt klar over at ting kan skje de første 12 ukene. Men etter at de 12 ukene var overstått så har jeg vært ganske rolig og avslappet. Så 1 poeng til begge kjønn her.

  Dersom mors alder ved unnfangelsen og måneden unnfangelsen fant sted til sammen utgjør et partall, ventes en gutt. Motsatt for jente. Gutter unnfanges helst på oddetallsdatoer, og jenter på partallsdatoer.
  Jeg var 21 år da unnfangelsen fant sted i August. 21+9=30. Så poeng til gutt.

  ✯ Kinesisk fødselskart
  Poeng til jente.

  ✯ Det endelige resultatet
  Gutt: 3 poeng
  Jente: 7 poeng

  Så venter vi plutselig en jente? Nei, vi har fått klare bevis på at det er en liten prins som koser seg inni mammas mage - til og med 3D bilde. Han liker ikke å vise frem ansiktet, men viser gledelig frem utstyret sitt. Så her er det ingen tvil, kjerringrådene stemte ikke for min del.
  Stemte de hos deg?

 • 6

  God Søndag fine dere ♥ Håper dere har hatt en fin helg?

  Her i hus så er vi så trøtte for tiden, så vi har bare slappet av med god mat og serie, før turen går i seng i 9 tiden hver kveld. Veldig uvant for oss å være, men greit å ha kommet inn i en god rutine når lillegutt kommer til verden.
  I går kveld satt vi opp sengen hans, så nå begynner barnerommet å ta form. Dere kan få en sniktitt på hvordan barnesengen ser ut, for selve rommet legger jeg ikke ut enda. Da er det bare til å sjekke ut instagrammen min HER.

  I det siste så har jeg begynt å tenke en del på barnedåp. Hvordan vi vil det skal se ut, hvor vi vil ha dåpen, hvem som skal være fadder osv. Så da har jeg kikket litt på nettet etter inspirasjon og tenkte jeg ville dele noen bilder med dere. Det blir nok ikke så fansy som på disse bildene, men det er lov å drømme seg litt bort tenker jeg ♥

  Blå er ihvertfall en helt nydelig farge som vi kommer til å bruke der det er mulig. Hva synes dere?

 • 10  Det er så gøy å kunne gjøre noe for å glede andre, er du ikke enig? Så i går bakte jeg over 30 cupcakes som samboer kunne ha med seg på jobb idag ♥ Disse er helt fantastisk gode, så jeg hadde lyst til å dele oppskriften med dere.

  1. Ta halvparten av oreo kjeksene i oppskriften og ta dem fra hverandre.  Legg dem i muffinsform med krem-siden opp. Den andre halvdelen av oreo kjeksen uten krem sparer jeg for selve frostingen. 
    
  2. Pisk smør til en fin og luftig krem. Tilsett melk og vanilje extract, og miks det godt sammen.
    
  3. Bland mel, bakepulver og salt sammen før du heller litt og litt i røren samtidig som du mikser.
    
  4. Tilsett sukkeret og miks i 2 minutter til.
    
  5. Skill ut eggeplommen fra eggene og tilsett eggehviten i røren. Miks det i 2 minutter på høy hastighet.
    
  6. Ta ca en pakke oreo kjeks og del cookiesene i 2 eller 4 deler. Bland det sammen med litt hvetemel og bland det så sammen med deigen. Grunnen til at jeg blander det med litt hvetemel, er for at de skal holde seg på plass under steking. Hvis du ikke bruker hvetemel, så vil de synke til bunns under steking istedenfor å holde seg i midten.
    
  7. Fordel røra i de muffinsformene som du har lagt oreo kjeksene i. Jeg fyller muffinsformene ca. opp til 3/4 med røre.
  8. Stekes på 180 C i cirka 20-25 minutter. Mine var ferdige når det hadde gått 23 minutt, men det er så variert alt etter hvor god stekeovn man har. Så du må nesten bare fylle litt med og se selv når du er fornøyd.


   OREO FROSTING
   ♥ Miks sammen 600 gram naturell philadelphia ost og smør. Dette må også være romtemperert.
   ♥ Tilsett 450 gram melis og miks videre. Jeg anbefaler deg her og ta i litt og litt melis, så ikke melisen fyker over alt når du mikser.
   ♥ Tilsett 2 ts vanilje ekstrakt.
   ♥ Hell så i knust oreokjeks som du har igjen av den andre halvdelen som du la underst i muffinsformene.
   ♥ Det var lettest å bruke en skje til å fordele frostingen på cupcakesene. Det er viktig at frostingen fyller godt over hele overflaten. Til slutt kan du pynte dem som du vil. Jeg pyntet de største muffinsene med en oreokjeks delt i to. De minste har jeg brukt neon strøssel på.

   Etter å ha stått på kjøkkenet i flere timer, så måtte jeg stjele en smaksprøve. Fytti så gode de er! Håper de falt i smak på jobben hans også, jeg hadde blitt veldig sjokkert hvis ikke.

   Har du tenkt å prøve dem? Det er bare å spørre hvis dere lurer på noe. For oppi alt stresset igår så glemte jeg å ta bilder underveis i bakingen, så ikke sikkert oppskriften er så enkel å forstå.

    

    

 • 8

  ღ Uke: 29+3
  ღ Dager igjen av svangerskapet: 77 dager. Wow, tiden flyr virkelig avgårde!
  ღ Babyen er like lang som en sutteklut

  Idag har jeg vært på svangerskapskontroll hos jordmor. Det var også en jordmor student der, så jeg fikk dobbel kontroll av det meste. Jeg hadde en del høyere blodtrykk i forhold til de andre gangene + litt høy puls, så hun ville ha meg tilbake på kontroll igjen om 2 uker. Det var fortsatt litt spor av proteiner i urinen, men såpass lite denne gangen at de ikke ville se på det som noe fare. Høyt blodtrykk kan komme av så mange ting, men hvis jeg fikk vondt i hodet eller hevelser i kroppen så skulle jeg kontakte føden med en gang. Men vi krysser fingrene for at alt går bra ♥ Lillegutt er ihvertfall ikke så liten lenger, de mente at han hadde vokst fort. På sist kontroll i uke 26 var symfysemålet på 25 cm, idag var det på 29/30 cm.

  Vann/hevelser i kroppen: Nei.

  Nytt utstyr denne uken: Ett nydelig babynest i grått og blå med hvit sløyfekant.

  Utstyr som enda mangler:
  - Stelleveske
  - Babycall
  - Litt klær til babyen
  - Litt diverse til fødebaggen
  Sikkert noe mer også, men det står helt stille akkuratt nå.

  Vektøkning: 14,9 kg

  Plager: Halsbrann og nedpress

  Barnerom: På barnerommet har de fleste klærne blitt vasket og lagt på plass. Vi har også satt opp stellebord med forskjellig stelleutstyr. Tenkte jeg kunne vise dere barnerommet når alt var kommet på plass. Vi mangler fortsatt seng, noe pynt og ett gulvteppe.

  Tanker om fødselen: Denne uken har jeg tenkt mye på fødebaggen. Hva skal jeg pakke med meg? Hva har jeg fra før og hva trenger jeg å kjøpe nytt? Tenkte å lage ett eget innlegg om dette også etterhvert.  Litt tidlig å pakke den enda.

  Cravings: Fortsatt den røde saften, haha! Jeg har også fått dilla på soyamelk med sjokoladesmak og er litt i overkant glad i smågodt.. Jeg kjenner jeg blir sur hvis vi ikke har noe snop i hus, men jeg prøøøver så godt jeg kan å ikke spise for mye.. Men det er ikke så lett når kroppen har lyst på.

  Høygravid: Ikke før om 37 dager.

  Hvor stor er babyen: 35 cm og 1350 gram ca.

  Følelser: Sliten, rett og slett.. Jeg liker ikke å klage, for jeg føler meg SÅ heldig som har muligheten til å gå gravid. Men helt ærlig? Det er ikke bare en dans på røde roser altså. Jeg pratet om dette med jordmor idag, for jeg synes det er utrolig vanskelig når jeg plutselig ikke klarer å utføre like mye som jeg er vandt til. Særlig når jeg ikke har jobb, da føler jeg at det er en selvfølge at jeg skal handle inn mat, rydde og vaske huset + lage middag.. Men jeg klarer det ikke. Og det gir meg dårlig samvittighet. Når jeg har støvsugt alle gulvene i huset, så er det mer enn nok - da sier kroppen min stopp.. Så jeg fikk streng beskjed om at det var kroppen sin måte å si ifra på.. Så jeg måtte høre etter og bare godta at kroppen ikke var som før. Lettere sakt en gjort - men det er bare noen få uker til, så har jeg kroppen for meg selv igjen.

  Leie: Han lå med hodet godt ned i bekkenet og rumpa plantet rett under ribbeina på kontrollen idag.

  Håper dere liker disse svangerskapsoppdateringene? Jeg synes ihvertfall det er utrolig koselig å skrive dem, så har jeg noe å se tilbake på. Nå må jeg fortsette i bakingen. Jeg har holdt på siden kl 11 idag. Jeg baker over 30 oreo cupcakes som samboer skal få ta med seg på jobb i morgen. Og jeg er SUPER fornøyd enn så lenge, de ser helt nydelige ut. Ønsker dere oppskrift på disse? Så kan jeg lage ett innlegg til dere imorgen.

 • 8

  Bildet over sier alt for min del. Jeg vil at DU skal fortelle meg hva musikk betyr for deg. Fortell gjerne om en gruppe/sang som har gjort ett positivt inntrykk på deg, en sang som kanskje har hjulpet deg over hjertesorgen, eller en sang som bare får deg til å stå opp av sengen om morgenen. Jeg skal dele de sangene som har betydd mest for meg gjennom livet - så gleder jeg meg til å høre deres. Jeg hører som oftes på cover sanger, da de treffer meg mer følelsesmessig enn orginalene.

  Sanger jeg hørte på når jeg hadde kjærlighetssorg
  When i was your man- Bruno Mars
  Just give me a reason- Pink
  Human- Christina Perri
  She`s not me- Zara Larsson

  Sanger jeg hørte på for å komme meg over kjærlighetssorg
  Tattoo- Jordin Sparks
  Ugly heart- G.R.L.
  We are never ever getting back together- Taylor Swift
  ღ Farewell- Denace

  Sanger som gir meg en good feeling
  Good life- OneRepublic
  Despacito - Luis Fonsi ft. Justin Bieber
  Not afraid - Eminem
  Written in the stars- Tinie Tempah

  Nå danser mageboeren også. Han blir nok like glad i musikk som mammaen og pappaen sin. Jeg og Alexander traff faktisk hverandre for første gang i 2009 på UKM. Så musikken har vi alltid hatt sammen som en felles interesse. Jeg kan trygt si at det var noe med han som gjorde at jeg falt for han ved første blikk der han stod på sceenen. Og etterhvert som jeg ble kjent med han så ble jeg bare enda mer forelsket.. ♥ And i still am

   
 • 12


  ♛ Silje Færen

  Altså wow! Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Silje. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men det er en blogg jeg blir motivert av å være på. Derfor vil jeg anbefale dere denne bloggen i dag, så kanskje du også blir en fast følger sånn som meg? Noe av det jeg liker best med bloggen hennes, er det at hun varierer mye med innleggene sine. Hun er flink til å oppdatere jevnlig, slik at det alltid er noe nytt og lese. Hun er en utrolig vakker jente som sprer mye glede rundt seg gjennom innleggene sine. Hun blogger mye om hverdagen sin, outfits, tanker, reise, kjæreten sin og best av alt - hun har begynt å vlogge litt også. Hun er utrolig flink til å ta bilder, noe som gjør bloggen hennes enda bedre. Hun har en gjennomført blogg, så dette er absolutt en jeg kan anbefale dere å ta en tur innom. 


  ♛ Ingrid Minde

  Fineste Ingrid! Dette er en blogger jeg har følgt helt siden jeg startet min nåværende blogg. Siden jeg selv skal bli mamma så sier det seg selv at jeg ELSKER andre mammabloggere. Bare se den nydelige prinsessen hun nettopp ble mamma til? Jeg dåner ♥ Grunnen til at jeg ønsker å gi en liten shoutout til deg er fordi jeg setter så stor pris på deg som person. Du har alltid lagt igjen fine kommentarer på bloggen min - og man merker at du ikke kommenterer bare for å kommentere. Du kommenterer fordi du bryr deg og fordi du liker det jeg skriver. Takk for at du er du!
  Jeg valgte deg ikke bare fordi du er en fantastisk person, men fordi jeg digger å følge med på det du skriver. Det er spennende og godt for meg å ha en plass der jeg kan lese alt om svangerskap og fødsel. Denne bloggen MÅ dere bare sjekke ut.


  ♛Nina

  Sist, men ikke minst så ønsker jeg å anbefale Nina sin blogg. De fleste kjenner henne kanskje som bloggeren bak livetmitt93. Hun er bare en helt nydelig jente. Hun er kjempe flink til å blogge, hun blogger om alt ifra mote, tips, hennes hverdag, konkurranser, interiør og mat. Dette er en dame som sprer utrolig mye glede og som ALLTID legger igjen en kommentar hos sine lesere. Det setter jeg ihvertfall pris på som leser. Jeg liker bloggen hennes fordi hun oppdaterer jevnlig, skriver variert og bruker mye bilder i innleggene sine. Så anbefaler dere og sjekke ut denne.

  Er det noen av disse du leser bloggen til ifra før?

  Jeg vet at svangerskapsoppdateringen pleier å komme på Mandager. Men på grunn av jordmor time på Torsdag så velger jeg å utsette den til da. Så kan jeg skrive litt om hva den timen gikk ut på, slik at det blir litt variasjon i innleggene. Håper dere tilgir meg for det ♥♥

   

 • 16

  Av og til skulle jeg ønske at jeg kunne reist tilbake i tid.. Tilbake til den tiden der jeg var 15 år og usikker. Jeg skulle ønske jeg kunne fortalt meg selv at tingene som skjedde ikke var verdens undergang, at menneskene som mobbet meg ikke ville være i livet mitt den dag idag og at de IKKE var verdt alle tårene jeg gråt hver kveld.

  Mobbing er det verste som finnes. Det gjør så vondt, at av og til skulle man ønske man slapp. Man vil bare slippe å stå opp om morgenen, slippe å være redd for å gå alene, slippe å gråte seg i søvn - slippe å leve. Det er harde ord, men det er sannheten. Sannheten til veldig mange. I flere år var det meg.

  Foreldrene mine sa alltid ``kjære deg, jeg vet at dette er utrolig vondt. Jeg vet at det er vanskelig for deg å se nå, men når du slutter på vidergående så vil alt bli bedre``.

  Det var betryggende å høre - men samtidig vanskelig å forstå. Hvordan kunne de vite at dette skulle bli bedre for meg flere år frem i tid?

  For meg var hendelsene på skolen og i fritiden verdens undergang. Jeg følte meg ekkel, latterliggjort, usikker, lei og redd... Særlig redd.. Hver gang jeg gikk alene så snudde jeg meg flere ganger for å se om noen fulgte etter meg.
  Jeg følte aldri for å rekke opp hånden på skolen for å spørre om hjelp, for da begynte hviskingen etterfulgt av fnising.
  Jeg fikk flere ganger kjeft av lærerne for å ikke fulge med i timen - alle trodde jeg gjorde det for å være kul - for å passe inn. Men sannheten var at jeg hadde grått hele natten og nesten ikke sovet, jeg var trøtt og da klarer man ikke alltid å holde fokus. Jeg hadde rett og slett nok med mine egne tanker.

  ``Det er bare å ignorere dem. De sier bare stygge ting til deg for å få oppmerksomhet``

  Når noen sier så stygge ord til deg at du bare kjenner tårene presse på og du har gråten langt opp i halsen, hvordan skal man klare å ignorere det? Kanskje det er mulig en gang eller to, men ikke når det har foregått av og på siden barneskolen.
  Alle mennesker ønsker å føle seg gode nok? Alle VIL føle seg elsket.. Men de fikk meg til å føle noe helt annet.

  Jeg kan være frustrert og oppgitt over at den tiden og tiden etterpå ble såpass ødelagt kun på grunn av noen få mennesker. De var mine monstre i flere år før jeg klarte og gi slipp og gå videre.

  Jeg blir så forbannet av å tenke på det. Hvordan er det mulig å være så ekle mot andre mennesker? Hvorfor er det ingen som griper inn? Når foreldrene gang på gang prøver å ha samtaler med skolen angående hva som faktisk foregår med barna deres når de er på skolen, hvorfor gjør ingen noe? Og nei det hjelper ikke å bytte klasse på den stakkars personen som blir mobbet.

  Det er MOBBERNE som må straffes! De ødelegger liv, bokstavelig talt. Statistikken på selvmord er ganske høy - og mobbing er ofte en stor årsak til at folk ikke ønsker å leve lengre. Så hvorfor blir ikke mobberne straffet? Jeg føler ikke folk ser alvorligheten i det - og det gjør meg fly forbannet.

  Så jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne reist tilbake i tid. Da skulle jeg fortalt den usikre lille versjonen av meg selv, at hun faen meg er bra nok. At hun ikke må la disse monstrene ødelegge henne, for ting blir bedre den dagen hun er ferdig på skolen. Hadde jeg visst det jeg vet den dag idag, så hadde det vært enklere å ignorere tingene de sa, for da hadde jeg VISST at ting blir bedre. Da hadde jeg visst at om noen år så var jeg på en mye bedre plass enn dem.

  Jeg skal fortelle dere en hemmelighet. Flere av de som mobbet meg fordi de mente de var så mye bedre og flinkere enn meg - de sitter uten utdanning den dag i dag. Flere av dem har også havnet på kjøret med harde stoffer.
  Jeg? Jeg har en utdanning, verdens beste mann og venter barn om ett par måneder. Jeg kunne ikke bedt om et bedre liv.

  Selv om jeg hater disse menneskene, så skal jeg faktisk takke dem. Takke dem for at de gjorde meg til den sterke personen jeg er i dag. Dere lærte meg tidlig å ikke være naiv, eller tro at folk alltid har gode hensikter. Dere har lært meg å aldri la noen tråkke på meg igjen. Selv om dere ødela selvtilliten min i flere år, så vet jeg nå at jeg er bra nok. Og jeg trenger ikke folk i livet mitt som mener noe annet. Det trodde jeg før - så takk for at dere lærte meg på den harde måten.

 • 3

  God morgen ♥ En ting jeg har merket i dette svangerskapet er at jeg har blitt utrolig glad i søte ting. Bakverk, smågodt og søte desserter.. Jeg har alltid vært glad i søte ting, men nå er det helt ekstremt. Jeg kan stå å bake klokken 12 på kvelden liksom... MEN! Jeg tror ingen her i huset klager på det ツ Så idag tenkte jeg å dele en oppskrift med dere, på hvordan man lager s`mores dipp. Dette er en dipp som er veldig populær i USA for eksempel - hvis dere har sett på The Kardashians, så har dere garantert sett dem spise dette.

  Du trenger bare 3 ingredienser:
  ° 2 plater melkesjokolade
  ° 1 pakke marshmallow
  ° Kjeks. Jeg liker best å bruke Gjende kjeks ツ

  Slik gjør du:
  Fyll bunnen på formen med sjokoladebiter.
  Topp med marshmallows
  Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 10 min. Marshmallowsene skal være brune.

  Veldig godt, men også ganske mettende. Så dette er en perfekt ting å lage dersom dere er flere som skal spise.
  Har du prøvd dette før?

  En annen ting jeg ville spørre dere om! Hva ønsker DU at jeg skal skrive om på bloggen? Jeg er veldig opptatt av at mine lesere skal bli tatt vare på og ønsker derfor tips ifra dere.

 • 16

  Nidar hylles etter at de kom ut med påske-egg uten palmeolje..
  Jeg er klar over at en plass må man begynne for å stanse ødeleggelsene av regnskogen, men hvorfor ikke starte med produkter som selges i butikkhyllene hver eneste dag, hele året? Nidars favoritter, troika og smørbukk for eksempel, det er Nidar sine sjokolader som inneholder 1.00-5 % palmeolje. Og Freia Daim Duble Nordic for eksempel, inneholder hele 15.30 % palmeolje. Hvorfor er ikke disse boikottet?
  Jeg føler at å hylle Nidar fordi de har kommet ut med påske-egg uten palmeolje, blir som å hylle en person for å være vegetarianer en måned i året.

  Det samme gjelder forbrukerne. Hvorfor kjefter du på meg hvis jeg kjøper en pakke med freia sine påskeegg? Når du selv kjøper is ifra Hennig Olsen? Når du vasker håret ditt med det, du smører inn kroppen din med det og du kjøper barnegrøt ifra nestle og hipp som inneholder palmeolje?
  Det blir så dobbelt moralsk spør du meg.

  Jeg føler at hele denne debatten gikk litt vel mye utover Freia. Det var de som fikk gjennomgå. Det er så UENDELIG mange produkter ifra andre produsenter der ute som også har palmeolje i seg. Som de fleste bruker flere ganger i uken..
  Hvorfor bryr du deg ikke om det?
  Jeg har vel aldri opplevd å få kjeft når jeg har smørt inn kroppen min med body butter ifra body shop? Hvorfor ikke? De inneholder jo palmeolje de også..
  Vi bruker produkter med palmeolje hele tiden - vi er bare ikke klar over det. For alt som fikk oppmerksomhet i media, var Freia sine påskeegg.

  Jeg er litt usikker på hvor jeg egentlig vil med dette innlegget. Men jeg føler at å bare boikotte freia sine påskeegg blir helt feil plass å starte på dersom vi ønsker å gjøre noe for regnskogen. Det finnes uendelig med produkter på markedet som inneholder mye mer palmeolje og brukes av tuuuusenvis av mennesker, hver eneste dag. Jeg anbefaler deg å ta en titt på palmeoljeguiden og gå igjennom hver enkel matvare. Og google deg litt rundt når det kommer til kosmetikk og sminke, det har jeg gjort nå.
  For hvis du virkelig vil støtte regnskogen, så går du all in! For du gjør ikke regnskogen en tjeneste når du boikotter påskeeggene, men samme dag kjøper en pose med nidars favoritter.

  For å komme til palmeoljeguiden - trykk her

  7 av 12 kosmetikk produkter inneholder palmeolje - les her

  Jeg håper at dette innlegget ikke ble for rotete. Hva tenker dere om denne debatten egentlig? Vil gjerne høre forskjellige synspunkt. Og jeg skal ikke dra alle under en kam, for jeg vet at flere virkelig har gått inn for å boikotte alt med palmeolje i! Respekt til dere. Dette innlegget er mer rettet mot dem som klager på meg for å kjøpe Freia sine påskeegg, når de ikke er hakket bedre selv.

 • 16

  Hei på dere ♥ Hvordan er været der du bor? Her er det full snøstorm, strømbrudd og iskaldt. Jeg fyrer og fyrer i peisen for å prøve å få litt varmen i meg, men det tar jammen meg tid.. Jeg kan trygt si at jeg begynner å bli PASSE lei av denne snøen nå og håper virkelig at vi får en fin norsk sommer - det synes jeg vi fortjener.
  Vi pleier som regel alltid å ha en uke eller to i bulgaria på sommeren, men siden vi får en baby i år så blir vi nok bare i Norge.

  Jeg tenkte å gjøre i gang en ny runde med ukens blogg, siden det falt så godt i smak sist. Det var veldig vanskelig å bare velge en blogger, når det finnes så mange flinke - derfor plukker jeg ut hele 3 stykker denne gangen. Vinnerne får en shoutout på bloggen min. Innlegget kommer på Tirsdag.

  For å bli med så trenger du bare å legge igjen en kommentar under her der du skriver hva du gjorde på valentines day! Husk fullt navn og blogg adresse ♥ Masse lykke til! Gleder meg til å lese akkuratt DIN blogg.

 • 14

  Er du sosial?
  Ja. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg har blitt dårligere til å komme meg ut på ting etter at jeg solgte bilen.. Jeg hater kollektiv transport! For å komme meg til bestevenninna mi for eksempel så må jeg sitte 2 timer på buss EN VEI.
  Med bil bruker jeg 25 min ca? Så det er litt forskjell kan du si. Så må man i tillegg planlegge mye mer når det kommer til busslivet.

  Hva slags ringelyd har du på mobilen?
  Der måtte jeg faktisk tenke meg godt om. Jeg har ALDRI og da mener jeg ALDRI lyd på telefonen. Den er alltid på lydløs.. Men jeg har ihvertfall den standard ringetonen til Iphone.

  Hva bruker du helst penger på?
  Mat og drikke, så absolutt.

  Hvilken dessert er din favoritt?
  Flytende sjokoladekake med vaniljeis. Beste som finnes! Jeg savner skikkelig å ha en fryseboks i hus.. Det er så mange ganger jeg har hatt lyst på is i denne graviditeten.. Men det er vel slik det er? Vi har lyst på det man ikke kan få.

  Har du stasjonær eller bærbar data?
  Jeg har begge deler faktisk. Den stasjonære pleier jeg å spille på, men det har jeg ikke gjort siden før jul. Så nå sitter jeg for det meste på sofaen og koser meg med den bærbare.

  Hva er det rareste du har spist?
  Krokodille. Det smakte kylling, men fortsatt en veldig rar opplevelse.

  Sover du med eller uten klær om natten?
  Uten! Jeg klarer ikke å sove med klær.. Selv om jeg burde begynne, for nå våkner jeg til at melken renner langs armen og lager stygge merker på lakenet.. Hardt liv å være gravid!

  Hvilket siste videoklipp fikk deg til å le?
  Vegard Harm sin vine når det kommer til skrekkfilm. Du kan se den
  HER

  Når våknet du i dag?
  Våknet kl 07. Men lå i senga å så på serie frem til kl 09, elsker å ha en rolig morgen.

  Hva stod det på den siste meldingen du fikk?
  Medlemstilbud ifa barnas hus. Jeg får veldig sjeldent meldinger på tlf.. Folk skriver som regel til meg på messenger eller snapchat. Lenge leve 2018!

  Hvor høy er du?
  169 cm.

  Hvor mange søsken har du?

  6 stk. 4 hos mamma og 2 hos pappa.

  Hva har du alltid i veska?
  Haha! Det er heller hva jeg IKKE har i veska. Det finnes nada system oppi der, og du finner alt ifra drops, neglelakker og lipglosser til nødvendige ting som lommebok, nøkler og mobil. Jeg blir sprø hver gang jeg skal finne noe oppi der, for jeg har alt for mye unødvendige saker og ting. Er jeg alene om dette problemet?

  Hva har du nærmest deg nå som er rødt?
  Det må være saftmuggen, haha. Cravings til tusen, har alltid en mugge med rød saft stående ved siden av meg.

  Hva ønsker du deg mest akkuratt nå?
  Noe god mat! Vi har kun nudler her i hus og det fristet virkelig ikke.. Og magen min rumler etter mat.. Det bare fristet veldig lite å gå på butikken i dette snøværet!

  Hva var det siste du grublet på?
  Fødselen. Selv om jeg ikke ønsker å planlegge fødselen min, så er den i tankene mine hele tiden. Kommer vannet til å gå? Isåfall hvor er jeg når det skjer? Hvordan kjennes det ut å ha rier? Hvor lang tid kommer den til å ta? Kommer jeg til å føde normalt? Det er så ufattelig mange tanker som spinner i hodet mitt akkuratt nå..

  Hva hører du på akkuratt nå?
  Without you - Marcus og Martinus

  Hvilke nettsider besøker du hver dag?
  Blogg.no og facebook.

  Hva gjør deg lei?
  Jeg kjenner at økonomien min gnager på meg.. Jeg er utdannet, men har ingen jobb - så jeg kan naturligvis ikke bidra like mye med utgiftene vi har hjemme. Det gjør også at jeg føler meg misslykket, for man skal liksom ha en jobb.. Og særlig når jeg har brukt 4 år på å få meg denne utdannelsen.

  Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?
  Det pleide å være rumpa mi.. Helt til strekkmerkene dukket opp, nå synes jeg ikke den er like fin lengre. Så jeg vet faktisk ikke? Jeg føler dette er ett vanskelig spørsmål å svare på som gravid, for jeg føler meg helt ærlig ikke særlig attraktiv etter å ha gått opp 12 kg.

  Det mest romantiske du har gjort?
  Hmm.. Jeg brukte flere dager på å lage en bok full av bilder og tekst til kjæresten min når han hadde bursdag. Jeg spanderte også en spa weekend på oss, det var en utrolig romantisk helg.

  Har du vært gift eller forlovet?
  Nei.

  Hvilke uvaner har du?
  Drikker alt for mye brus.

  Hvilket sted foretrekker du minst?
  Venterommet hos legen. Det er alltid så pinlig stille der + lang ventetid.

  Ditt lengste forhold?
  Jeg og Alexander har vært sammen i snart 4 år. Det er mitt lengste forhold og mitt første skikkelige forhold.

  Ditt lengste skift på jobb?
  Det må være nattevaktene. Da begynte jeg kl 22 og var ferdig 07:45.

  Hvilken årstid liker du best?
  Sommeren!

  Når har du bursdag?
  26 Desember.

  Har du noen gang vært innlagt på sykehus? Hvorfor?
  Ja. Ble innlagt når jeg hadde nyresteinsanfall.

  Syns du at du blir skyldig noen noe når de kommenterer på bloggen din?
  Nei, absolutt ikke. Men jeg er veldig glad i å kommentere tilbake for å vise leserne at jeg bryr meg. Men jeg kommenterer ikke bare for å kommentere, innleggene deres må være interessante å lese.

  Jeg håper dette innlegget falt i smak hos dere og at dere fikk bli litt bedre kjent med meg som person? Så får dere ha en aldeles nydelig valentinsdag ♥♥


 • 12

  ღ Uke: 28+1
  ღ Dager igjen av svangerskapet: 86 dager igjen til termin. Endelig i tredje og siste trimester!
  ღ Babyen er hele 35 cm lang og veier 1,26 kg i starten av uken og 1,4 kg i slutten.

  ღ Ukens must have: Iskald rød saft! Det er egentlig den eneste cravingsen jeg fikk tidlig i svangerskapet, som fortsatt er der. De andre har bare vart en kort periode.

  ღ Plager: Halsbrannen er der fortsatt og plager livet utav meg. Det begynner også å bli veldig tungt.. Jeg føler meg som en oldemor hver gang jeg skal reise meg opp ifra sofaen, eller snu meg i sengen. Men det er kanskje ikke så rart? Jeg har trossalt aldri veid så mye før som det jeg gjør nå. Jeg har også vært mye plaget med nedpress og kynnere den siste uken.
  På søndag kveld fikk jeg skikkelig vondt øverst i magen, og kynnerne kom i ett sett uten pause. Dagen etter kjente jeg kun 2-3 spark ifra den lille, så det var rett før jeg ringte til fødeavdelingen. Jeg var skikkelig bekymret..
  Men idag er han tilbake for fullt, heldigvis ♥   

  ღ Hvordan sover du om natten: Jeg sover fortsatt veldig godt om natten. Jeg kjenner trøttheten har kommet tilbake, samtidig som samboer har begynt i ny jobb og er drittrøtt om kveldene selv - så her er vi i seng kl 11. Så våkner jeg som regel i halv 9 tiden, senest halv 10. En ganske deilig døgnrytme om jeg får si det selv. De eneste gangene jeg våkner om nettene er når jeg må opp på toalettet, eller hvis jeg får noen ubehagelige spark ifra mageboeren. Så jeg klager ikke, jeg nyter det mens jeg kan.

  ღ Fødselsforventninger: Jeg har egentlig ingen? For jeg vet jo ikke hva som kommer og hva jeg faktisk kan forvente meg. Det eneste jeg gruer meg til er nålene.. Kanskje rart å si det, når jeg faktisk skal presse ut ett helt menneske ifra you know where! Men jeg kan ikke fordra nåler - ihvertfall ikke nåler som skal bli stående i kroppen over en lang periode.. Slik som veneflon og epidural, ææh jeg vil ikke engang tenke på det. Jeg ønsker ikke å planlegge noenting som helst, jeg tar det som det kommer. Det eneste jeg har vurdert er å bruke badekar som smertelindring, så får vi se om jeg tenker det samme når fødselen faktisk er i gang. Hvis noen har født i badekar eller brukt det som smertelindring, så vil jeg gjerne høre om det.

  Hva gleder jeg meg til: Jeg begynner å bli rimelig klar for å få han ut nå kjenner jeg. Få tilbake kroppen min, komme meg oppi klærne igjen og slippe å føle meg som en hvalross her jeg går å drar på meg selv.

  ღ Utstyr: Denne uken fikk vi vognen i hus! Vi låner en emmaljunga vogn ifra søstera til samboeren. Penger spart.
  Jeg har selvfølgelig lyst til å ta helt av på shopping å kjøpe masse nytt til Noah, men det går ikke. Vi prøver å spare penger der det er mulig, så da arver vi der vi kan, og kjøper mye brukt på Finn. Det eneste vi har kjøpt nytt er noen klesplagg, så jeg synes vi er kjempe flinke. Med god hjelp fra familie selvfølgelig, som gir oss flere gaver- noe vi setter stor pris på.

  ღ Neste kontroll: Jeg skal på kontroll hos jordmor den 22 Februar. Da skal vi prate litt om amming og fødsel tror jeg?

  Er det noe spessielt dere ønsker å høre om i disse graviditetsoppdateringene som jeg ikke har med? Eller andre temaer dere vil jeg skal prate om? Det er dere som betyr noe, for det er dere som skal lese innleggene. Så gjerne gi meg tips om ting dere vil høre om ♥

 • 15

  God morgen flotte mennesker ♥ Idag går jeg inn i uke 29 - altså tredje og siste trimester! Jeg merker at jeg begynner å glede meg mer og mer til å få gutten min ut, og håper de siste ukene går like fort som jeg føler det har gått frem til nå. En ting jeg har merket spessielt godt etter at jeg ble gravid, er at folk føler de kan si de merkeligste ting uten å tenke at jeg tar meg nær av det? Ting folk aldri hadde sakt til meg dersom jeg ikke var gravid. Og jeg skal fortelle dere en ting - når du er gravid, så er du dobbelt så sensitiv når det kommer til andres meninger. Du kan bli lei deg over ting som du aldri hadde reagert på til vanlig!

  1. Ååh, så liten/stor mage du har! Er du sikker på at du er gravid? Eller, er du sikker på at det ikke er to inni der?
  Hvorfor skal det plutselig være greit å kommentere størrelsen på kroppen min? Hadde du satt pris på en kommentar der noen sa ``ååh, jeg kan godt se at du har lagt på deg`` eller ``nå må du spise litt mer så du kan få litt fett på kroppen din``? Jeg tror nemlig ikke det. Og selv om jeg er gravid og av natur skal legge på meg, så er kroppene til folk forskjellige. Noen har små mager, andre store. Det er ikke noe vits i å påpeke det, for mest sannsynlig så er vi godt klar over det selv. Og det kan være ett sårbart tema for mange.

  2. Det er ikke rart du er trøtt, når du ikke er ute å går tur hver dag. Du må begynne å trene - det er bra både for babyen i magen og det vil gjøre fødselen din enklere.
  Jeg er gravid, det er helt normalt å være trøtt. Det har ingenting med aktivitet mangel å gjøre. Men det er mye som skjer i kroppen på en gang, og det vil naturligvis tappe deg for krefter.
  Og når aktivitet trigger både kynnere, gir deg nedpress og sting i magen så er ikke tur det første som frister. Takk for omtanken, men jeg klarer fint å ta vare på meg selv og mine behov.

  3. Når folk føler behovet for å fortelle deg hvor jævlig det er å føde. At det er like vondt som å knekke alle beina du har i kroppen samtidig. De føler også en trang til å fortelle deg alt som kan gå galt under fødselen.
  Takk, jeg hadde ikke fødselsangst fra før, så det var kjekt at du ønsket å gi meg det. Jeg trenger faktisk ikke å høre alle disse forferdelige fødselshistoriene deres nå rett før jeg skal føde selv. Hvis du på liv og død ønsker å dele den med meg, så er du hjertelig velkommen til det etter at Noah har kommet til verden.

  4. Du vet at det ikke er for sent å endre navn? Jeg syns feks at dette navnet var mye finere.
  Så fint at det ikke er ditt barn da. Hadde vi ønsket å bytte, så hadde vi gjort det. Men vi har ett navn vi synes er fint, og vi kommer til å bruke det. Ferdig med den saken!

  5. Vi får bare krysse fingrene for at dette går bra. Jeg kjenner flere som har mistet før uke 12. Det verste av alt er jo at du ikke er 100 % sikker etter disse 12 ukene heller, ting kan jo skje når som helst.
  Som om jeg ikke bekymrer meg nok fra før? Jeg vet alle disse tingene, men jeg prøver hver eneste dag å ikke tenke over det. Da hjelper det ikke når alle føler en slaks trang til å gjøre deg oppmerksom på alt som kan gå galt. De første ukene gråt jeg flere ganger, for jeg var livredd for å miste. Du knytter ett bånd til det lille knøttet ifra dagen du får en positiv test, så alle disse tankene gjør utrolig vondt. Så vær så snill, heller gi meg positive tanker - det er det eneste jeg trenger og ønsker å høre.

  6. Så lenge barnet er friskt, så er det det viktigste!
  Denne setningen har jeg hørt tusen ganger og lest på de fleste forum. Når det kommer til ultralyd der folk ønsker å vite kjønn, så kommer folk med denne setningen. Når du forteller noen at du gruer deg til fødsel, så kommer de med denne setningen. SELVFØLGELIG vil man at barnet skal være friskt! Men det er vel lov til å ha ønsker om kjønn fordi om? Det er vel lov til å grue seg til fødselen fordi om?
  Og er det virkelig slik at barn som ikke er friske, ikke er like velkomne? Jeg hadde vel vært like glad i gutten min hvis han hadde blitt født med en sykdom.. Og det finnes tusenvis av mødre der ute som har syke barn, jeg tror ikke de synes at det er særlig gøy når folk prater så nedlatende om det å få ett sykt barn.. Så pass litt på hva dere sier, selv om det er ment godt.

  Jeg kjenner at jeg blir skikkelig engasjert når jeg skriver dette innlegget, så jeg kunne nevnt flere ting. Men tror jeg stopper her. Kjenner du deg igjen i noen av punktene? Har du noen ting som folk har sakt til deg, som du irriterer deg over?

 • 14

  Først og fremst så vil jeg starte dette innlegget med å hylle min kjære mamma! ♥ Hun er mammaen min, men samtidig min aller beste venn. Hun er den jeg kan ringe til uansett om det er noe trist eller noe bra, og hun gir meg alltid gode råd. Det finnes rett og slett ingen ord for hvor mye hun betyr for meg.
  Så gratulerer med dagen til deg, og til alle andre fantastiske mødre der ute. I dag er deres dag, og selv om dere fortjener det beste hver eneste dag - så fortjener dere en ekstra oppmerksomhet akkuratt på denne dagen. Idag blir jeg også litt ekstra rørt, for om 1 år på denne dagen så er jeg en mamma selv. Til en nydelig liten gutt på nesten ett år! Det er sprøtt å tenke på.

  Idag er det også bollesøndag! Så her lukter det nystekte boller i hele huset. Det finnes uendelig mange bolleoppskrifter der ute, men jeg tenkte å dele min favoritt oppskrift med dere.

  Ta hvetemel, salt, sukker, gjær og kardemomme i en bolle. Gjæren pleier jeg å dele opp i små biter og fordele rundt i bollen. Den vil smuldres opp etterhvert. Men pass på så ikke saltet havner oppå gjæren, da saltet dreper gjær.

  Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Her pleier jeg å bruke steke-termometer for å få helt riktig temp. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt i 10-15 minutter til deigen slipper bollen. VELDIG VIKTIG Å BRUKE GOD TID PÅ ELTING FOR BEST RESULTAT! Så ikke dropp denne prosessen.

  Når det har gått 10 minutter så tilsetter du smør. Smøret pleier jeg å dele opp og fordele rundt, slik at ikke alt havner på en plass.
  Når du har tilsatt alt så skal deigen elte i 10-15 minutter igjen. Hvis du bruker kjøkkenmaskin (noe jeg dessverre ikke har) så setter du opp hastigheten litt de siste 5 minuttene av eltingen.

  Smør en bolle med olje (uten smak) og ha deigen oppi. Dekk bollen med plast, og sett den på en varm plass til heving. Deigen skal bli dobbel størrelse, så bare hold ett øye med den. Min måtte stå i ca 35-40 minutt.

  Nå er det tid for rulling. Her gjør du litt som du vil, men jeg pleier å måle opp hver deigbit slik at alle bollene blir like store.

  Legg bollene tett i tett på ett stekebrett. Haha, det rimte! Dette gjør at bollene vokser inn i hverandre, noe jeg personlig syns er mye bedre. Legg ett tørkle over stekebrettet, og etterhev i 40 minutter. Pensle bollene med egg eller melk før steking.
  Stekes på 180 grader i ca 15 minutter.

  Valget er stort når det kommer til hvordan du vil ha bollene. Jeg pleier å lage noen skoleboller og noen vanlige boller som jeg kan toppe med sukker, eller ha vanlig krem og syltetøy på i midten.

  ENJOY SWEETIES! Nå må jeg stelle meg, før det er avgårde på middag hos svigers. Ha en fantastisk søndag!
  Gjerne del din favoritt oppskrift, jeg elsker å finne nye måter å bake på.

 • 12

  Hei og hå til alle de fine personene som hver dag trykker seg inn for å lese akkuratt min blogg ♥ Dere skulle bare visst hvor mye jeg setter pris på hver enkelt av dere, og deres gode tilbakemeldinger. Jeg bli rørt!

  Tidligere denne uken startet jeg med ``ukens blogg`` og det var utrolig mange flotte bloggere som meldte seg på. Valget var vanskelig, men en vinner må uansett kåres.

  HELENAWE

  Helena, 23 år ifra Drammen. Denne bloggeren har jeg fulgt en stund, så det skulle bare mangle at hun ble vinneren denne gang. Hun har ett fint og oversiktelig bloggdesign, og oppdaterer bloggen jevnlig. Noe jeg legger stor vekt på når jeg skal følge en blogg! Det er også varierende hva hun skriver om, og hun tørr å være ekte. Hun skriver blandt annet om det å ikke føle seg pen nok - noe jeg tror flere kan kjenne seg igjen i. Men det skal jeg fortelle deg at du er, kjære deg. Du er helt nydelig ♥ Hun skriver også om angst og depresjon - noe jeg VET at det er mange andre der ute som sliter med. Men det finnes så få som faktisk tørr å fortelle sannheten. Så creds til deg Helena! Du er en stor inspirasjon for flere mennesker, så det må du virkelig ta til deg.
  Sist men ikke minst - du tar deg tid til å svare leserne dine på kommentarer. Det mener jeg er viktig når du skal drive en blogg. Det er mennesker som tar seg tid til å lese og kommentere, da fortjener de noe tilbake. Besøk gjerne bloggen hennes ved å trykke på linken over bildet.

  Klem

 • 20

  Her om dagen tok jeg meg selv i å bli påvirket av andres meninger.. Når man er gravid så er man medlem i alle slaks grupper, der vi deler alt ifra når man fikk melk i brystene til hvordan kroppen så ut etter fødsel. Så havnet jeg inn på en tråd der man skulle legge ut magebilder fra før fødsel, under graviditeten og etter fødsel. Og gjett hvem som ble hyllet? De kroppene som ikke så gravide ut.. De magene som var like slanke 2 dager etter fødsel, som før de ble gravide..
  O M G, slik vil jeg også se ut! W O W, hvordan klarte du det? Hva spiste du? Ser du så bra ut uten trening? HELDIG.

  Ja kommentarene bare strømmet inn. Mens de som du kunne se var gravide ut, de som hadde fått strekkmerker, cellulitter, åreknuter osv - de fikk ingen kommentarer. Det er nesten som idealet har blitt å ha en kropp som ikke vises. En kropp som tar minst mulig plass.. En kropp som helst ikke skal vise at du faktisk bærer ett barn i magen.

  Om som om vår egen kropp ikke er nok å bry seg om, så finnes det også press på de stakkars mageboerene.
  Folk vil helst ha barn som ikke veier mer en 3000 gram. Jeg vet om flere som har slanket seg under graviditeten, for å unngå å få ett stort barn. For et stort barn måles opp mot en stor mamma. En mamma som ikke har klart å begrense seg i svangerskapet. Mens et lite barn måles opp mot en smal mamma. Som har vært flink.

  Jeg er i uke 27+3 og har gått opp 11-12 kg til nå. Jeg har fått strekkmerker langs hele rumpa og lårene. Jeg VET at det er flere som meg der ute, for det er faktisk dette som er sannheten hos mange. Kroppen bærer fram ett menneske, vi vokser i rekordfart - det er ikke rart at vi får noen merker etter dette? Men vi har blitt lært opp til at dette ikke er pent, og at det må skjules.. Hvorfor? Det vet jeg ikke.

  Jeg har alltid vært glad i meg selv uansett hvordan jeg har sett ut. Hvorfor skal dette stoppe nå? Hva er det som får meg til å tenke at jeg er mindre pen med en gravidmage? Hvem er det som sier at i det disse stripene kommer på kroppen, så skal man begynne å skjule den? Jeg er fortsatt den samme personen som på det øverste bilde, bare at den dag idag har jeg babymarks.
  Alle disse forandringene er en del av meg nå. Jeg skal ikke stoppe å være glad i meg selv for det! Jeg skal ikke stoppe å føle meg pen for det! Jeg skal fortsette å gå i bikini om sommeren, for jeg NEKTER å kle meg ut som hufsa bare fordi jeg har gått igjennom en graviditet.


  Babyen i magen har det perfekt! Han vokser akkuratt slik som han skal, får i seg den næringen han skal - og selv om jeg har gått opp 12 kg, så er målene hans perfekt. Er det ikke det som er det viktigste? Er det ikke babyens beste som bør være i fokus?
  Jeg ber dere, ikke slank dere og fokuser så mye på kropp mens dere er gravide. Det har ingen verdens ting å si. Istedenfor å kritisere kroppen din hver eneste dag, takk den! Du hadde aldri hatt barna dine hvis det ikke var for den, så den fortjener faktisk verdens største takk. Og du er nydelig akkuratt som du er ♥ De rette personene elsker deg, uansett hvordan kroppen din ser ut.

   

   

 • 22

  Idag er ikke formen helt på topp.. Jeg verker i hele kroppen og har null energi ☹
  Så hva er vel bedre da enn å finne noen nye blogger å lese? Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen din bloggadresse og en liten kommentar om hva bloggen din inneholder. Hvis du ikke er blogger selv, så kan du gjerne anbefale noen blogger som du synes fortjener å bli fremmet på min blogg ♥ Vinneren blir kåret på Fredag, og får ett eget innlegg om mine tanker og meninger rundt bloggen.
  Masse lykke til! Jeg gleder meg til å lese akkuratt DIN blogg.

  Ikke ett krav for å være med, men hvis du allerede ikke har gjort det, så gjerne:
  Lik Facebook siden min HER
  Følg meg på snapchat:mammatilnoah18

 • 8

  ღ Uke: 27+0
  ღ Dager igjen av svangerskapet: 189 av 283 dager har passert, så jeg har altså 94 dager igjen til termin.
  ღ Babyen er like lang som en babyborn dukke!

  På torsdag var vi på 3D ultralyd ♥ Han er en veldig aktiv liten tass, som har armer og ben i ansiktet hele tiden - noe som gjør det vanskelig å få fine bilder. Men heldigvis så går vi til en fantastisk jordmor som bruker god tid, vi får ikke forlate timen før hun har fått til noen bra bilder. Så det setter vi stor pris på.
  Jeg ser med en gang at Noah er en liten kopi av pappaen sin! Verdens fineste lille skatt!
  Vi gleder oss så masse til å hilse på deg ♥

  ღ Ukens must have: Iskald rød saft! Det er det beste som finnes for øyeblikket.

  ღ Plager: Halsbrann og nedpress. Begge deler er skikkelig ubehagelig. I dag skulle jeg rydde og vaske hele huset, og i det jeg skulle bøye meg ned så fikk jeg så vondt at tårene presset på. Jeg følte serriøst at babyen var på vei ut..
  Samtidig som jeg fikk en stikkende følelse i underlivet. Er dette normalt?

  ღ Hvordan sover du om natten: Jeg sover fint. Jeg har begynt å bli støl i ryggen og ribbeina når jeg våkner, sikkert på grunn av presset ifra magen.

  Bevegelser: Aktiv krabat! Sparker ifra morgen til kveld - det er kjempe koselig, men kan også være ubehagelig til tider..
  Nå for tiden er blæren og ribbeina en stor favoritt å sparke i.

  Babyen: Nå er han ca 34 cm lang ifra hodet til føttene, og veier rundt 1,1 kg i starten av uken.
  Dersom han hadde blitt født nå, hadde han hatt store muligheter til å klare seg - det er godt å tenke på!

  Hva gleder jeg meg til: Å gjøre ferdig rommet hans. Jeg har begynt å vaske og legge på plass alle klærne hans og stellebordet er på plass. Nå venter jeg bare på at vogn, seng og vugge skal komme i hus.
  Jeg har også planer om å handle inn noe småpynt til vegger osv. Noe må man gjøre i denne ventetiden.

  Liker dere disse innleggene? Er det noe dere vil jeg skal fortsette med hver uke? Eller kun av og til?

 • 12

  Okei.. Hvor skal jeg starte? Jeg havnet inn på en blogg der det var ett innlegg om utroskap, og jeg kjente rett og slett at jeg måtte skrive noen meninger rundt dette. Jeg nevner ikke navn, for jeg er ikke ute etter person angrep! Teksten som er merket med fet skrift, er ting denne personen mener er utroskap eller i gråsonen til utroskap. Det som står under, er min mening.

  Hvis du blir sammen med en gutt, og han har en nær bestevenninne som han er med veldig ofte. Er dette da utroskap? Jeg mener det er det..
  ❧ Nei, nei nei.. Hvis du har funnet deg en kjæreste, som allerede har en nær bestevenninne - så må han vel få lov til å fortsette vennskapet? Det er en grunn til at hun er bestevenninnen hans, og du har blitt valgt som kjæresten hans?
  Det handler også om tillit mener jeg. Hvis du ikke stoler på kjæresten din rundt det motsatte kjønn, så har du funnet deg feil person å bli sammen med. Men jeg hadde aldri godtatt at kjæresten min plutselig fikk seg en ny venninne, som han hadde vært med hele tiden - uten at jeg fikk vite hvem det var. Det føler jeg blir en litt annen situasjon.

  Det å sende flørtende meldinger, like bilder og snappe med personer av det motsatte kjønn (som ikke er jobb relatert). La oss si at du sender snapper eller liker bildene til personer av det motsatte kjønn, uten noen annen grunn enn å bare gi de oppmerksomhet. Er du da utro?  For min del syns jeg virkelig ikke at det er ok, og det er ikke noe jeg hadde godtatt eller gjort selv. Men mange syns jo dette er helt harmløst, og legger ikke noe i det. Syns du det er utroskap?
  ❧ Å sende flørtende meldinger er en ting, det er helt uakseptabelt spør du meg. Så lenge du begynner å skjule meldinger, snapper osv - da vet du selv at du gjør noe galt tenker jeg.
  Men man må vel få lov til å like bilder av det motsatte kjønn uten at det skal stemples som utroskap?
  Man må vel få lov til å sende snapper til det motsatte kjønn, så lenge det ikke inneholder flørting?
  Det er ikke slik at når du går inn i ett forhold, så skal det være likt som å havne i fengsel?
  NULL KONTAKT MED SOSIALE MEDIER..
  Nei det blir rett og slett for dumt. Jeg VET at det finnes mange flotte damer der ute, og kjæresten min har selvfølgelig lov til å mene det samme - men til syvende og sist så er det meg han har valgt å være sammen med. Så jeg ser ingen grunn til å bli usikker over noen likes?
  Ville han hatt noen andre, så hadde han valgt noen andre. Det er ingen som har tvunget han til å bli sammen med meg.

  En ting som er veldig i gråsonen er dansing med det motsatte kjønn. La oss si at du er på et utested med venninner og har det gøy med de. Plutselig begynner en gutt og danse med deg bakfra, og du danser tilbake. Er du da utro? Man står jo faktisk og gnir kroppen sin inntil det motsatte kjønn på en flørtende måte. I mitt hode er det klart og tydelig utroskap. Men hos mange andre er det helt ok. Syns du det er utroskap?
  ❧ Jeg vil ikke si at det er utroskap, men det er totalt unødvendig og danse flørtende med det motsatte kjønn når du allerede har kjæreste. Det kan fort skape usikkerhet og konflikter i forholdet, så får du velge selv om du mener det er verdt det. Jeg ville ihvertfall aldri ha gjort det, jeg hadde høflig gått bort fra han som prøvde å danse med meg. 

  Siden bloggeren selv er jente, så ble innlegget mitt skrevet på denne måten. Men bare for å legge fakta på bordet, det er like mange jenter der ute som er utro mot guttene.

  Hva tenker du om disse punktene? Er du mest enig med personen som skrev teksten i fet skrift, eller meg?

 • 8

  Hvilke tanker har du rundt fødselen?
  ✮ Jeg har ingen anelse om hva jeg skal igjennom. Jeg er fryktelig spent! Hvordan er det å føde? Alle har forskjellige historier om hvordan fødselen deres var, det finnes liksom ingen fasit svar på at slik er det og slik skal det være. Derfor både gleder jeg meg og gruer meg. Det eneste jeg vet 100% sikkert, det er at jeg får verdens nydeligste premie når jeg er ferdig.

  Hvordan tror du det blir å være mamma? Noe spesielt du gleder deg til?
  ✮ Jeg syns dette spørsmålet er like vanskelig som det om fødselen. For jeg har ingen anelse om hva som venter meg? Det blir en helt ny hverdag, der jeg plutselig ikke bare kan tenke på meg selv lengre. Jeg har en liten sønn som trenger mammaen sin til alle døgnets tider, noe som kommer til å være helt fantastisk på alle måter, men samtidig noe nytt og krevende. Jeg kommer til å vokse veldig som person, det er jeg ganske sikker på. Jeg gleder meg til førte øyekontakt med lille gullet. Jeg gleder meg til å bli vår egen lille familie, oss 3. Jeg gleder meg til å se mannen jeg elsker, som pappa, jeg vet at han kommer til å bli verdens flinkeste! Det er så utrolig mye jeg gleder meg til, det kommer til å bli en helst fantastisk reise.

  Hvordan syns du det er å få alle hverdagslige ting til å gå opp?
  ✮ Det går helt fint, jeg får gjort alle målene jeg setter meg hver dag. Men jeg har ganske god tid for øyeblikket, da jeg går hjemme og kun har meg selv å tenke på. Det blir nok litt annerledes når en baby kommer i hus, men vi skal nok få ting til å gå opp da også. Det handler bare om rutiner og planlegging, så får vi til det aller meste.

  Kan du begynne å videoblogge? Og kan du vise piercingen din?
  ✮ Piercingen tok jeg ut når jeg ble gravid, så den får jeg vise en annen gang. Jeg kan sikkert få til en videoblogg, det er bare å si hva du vil jeg skal videoblogge om.

  Hva har du savnet mest under svangerskapet?
  Vin! Det å kunne ta seg ett glass til den gode fredagsmaten.. Men jeg har funnet flere gode alkoholfrie viner, som jeg har kjøpt en dag jeg vil kose meg litt ekstra. Jeg savner å kunne ligge på magen. Og sist, men ikke minst - det å passe klærne mine. Jeg føler meg som en slask om dagen, for jeg har så sinnsykt lite klær som passer meg, og ikke har jeg råd til å kjøpe en hau med nye klær heller.

  Hva er din største bekymring mens du går gravid?
  ✮ At noe skal gå galt.. Jeg har blitt så utrolig glad i denne prinsen som vokser inni magen, og er livredd for at noe skal skje. Selv om de sier at etter uke 12 så er du ganske sikker på at ting har gått fint, så leser man om ting som skjer etter den tid også. Så jeg føler aldri at jeg klarer å slappe helt av - og det blir sikkert ikke bedre etter at han er født heller. Det er vel dette mors innstinktet som kicker inn for fullt.

  Føler du forholdet har forandret seg etter at du ble gravid?
  ✮ Ikke på noe negativ måte. I starten følte jeg meg veldig kjedelig, for jeg var mye trøtt og sov omtrent hele tiden. Det var lite energi jeg hadde til overs for å si det sånn. Men utenom det, så føler jeg at forholdet vårt har blitt mye sterkere. Jeg føler meg mer forelsket i han enn noen gang, og vi deler noe sammen som er helt unikt. Det går ikke an å beskrive, men jeg har virkelig funnet meg verdens beste mann å få barn med.

  Hvor mange barn vil dere ha?
  ✮ Vi ønsker oss to. Men vi får se.

  Hva jobber du som?
  ✮ Jeg er arbeidssøker for øyeblikket. Det har i utgangspunktet vært veldig vanskelig å få seg jobb, og jeg tror ikke det hadde vært noe lettere nå som det kun er ett par mnd igjen til jeg skal ut i permisjon. Men jeg er ihvertfall utdannet helsefagarbeider.

  Hadde dere navn klar før dere fikk vite kjønn?
  ✮ Ja, vi hadde både jentenavn og guttenavn klar. Hadde Noah vært en jente, så hadde det blitt Elvira. Men hvis vi plutselig får ett barn til, og det blir en jente så får vi bruke det navnet da.

  Har dere eget barnerom?
  ✮ Ja det har vi. Jeg elsker å dulle med rommet hans, selv om han kommer til å sove med oss en stund. Det er en stor del av kosen med det å gå gravid, det å gjøre i stand barnerom.

  Det var mange av de samme spørsmålene som ble spurt, men jeg håper jeg har fått svart alle. De fleste spørsmålene ble stilt på snapchat, og den kan det med å klikke - så det kan hende at noen spørsmål ikke har kommet med. Isåfall så beklager jeg ♥

  Husk å følge meg på snapchat: mammatilnoah18

  Hvis det er andre ting dere lurer på, så er det bare å spørre. Jeg svarer alle så godt jeg kan.