anettelinneaa - hits
Hjem Om meg Kontakt

10


SVARENE PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN ♥

Var det stor forskjell på din mens termin og oul termin? Isåfall, når tror du selv at du kommer til å føde?
» Mens terminen min er 7 Mai og den ordinære ultralyd terminen er 10 Mai. Jeg vil ikke fundere så mye på akkuratt når han kommer, for jeg er redd for å bli skuffet dersom jeg må gå lenge på overtid. Men jeg tror gjerne at jeg kommer til å føde før termin? Det føles ihvertfall slik på kroppen.

Skal du/dere delta på noen kurs i graviditeten?
» Vi har meldt oss opp på fødselsforberedende kurs den 21 Mars. Det finnes så ufattelig mye man kan delta på når man er gravid - men det koster også. Så vi valgte det kurset som vi følte vi kom til å få mest utav. Er det noen av dere som har deltatt på dette som vil fortelle hvordan opplevelsen var? Var det verdt det?

Du skriver på bloggen at du sliter med nedpress, hva vil det si? Kanskje dumt spørsmål, men har aldri vært gravid før selv.
» Kjære deg, ingen spørsmål er dumme. Det er mye rart som skjer under en graviditet som man aldri har opplevd før, så det er fullt forståelig at du ikke vet hva nedpress er. Hva det kommer av er jeg faktisk usikker på selv? Men det føles ut som om hodet til babyen er på vei ut, rett og slett. Det stikker helt intenst og gjør skikkelig vondt der nede. Det er nok babyen som presser seg nedover i bekkenet og gjør kroppen klar til fødsel.

Jeg har nettopp funnet ut at jeg er gravid. Var du på tidlig ultralyd? Er det noe du vil anbefale meg å gjøre?
» Gratulerer så mye med graviditeten. Jeg var på første ultralyd i uke 13 og det er absolutt noe jeg vil anbefale. Det koster ca 1000 kroner, siden det er noe man må gjøre privat. Men jeg følte jeg fikk mye utav timen, jeg fikk vite kjønn og ikke minst så fikk jeg en bekreftelse på at det var liv og at fosteret hadde det bra. Men dette er noe du må føle på selv, hva som er best for deg.

Hva gleder du deg mest til med å bli mamma?
» Jeg gleder meg til å endelig få treffe det lille mennesket som har bodd i magen min i hele 9 måneder. Nå skal vi starte en helt ny epoke i livet som en familie på 3. Det blir kjempe stas.

Hvordan møttes du og kjæresten?
» Vi møttes i 2009 på UKM der vi begge var deltakere. Så hadde vi også en del felles venner, så det ble til at vi ofte hang på de samme stedene. Etterhvert så ble vi bestevenner, det var vi i mange år før vi til slutt ble sammen i 2014. Det har alltid vært noe spessielt mellom oss, så jeg er veldig glad for at vi fant ut av det til slutt.

Hvordan var reaksjonen til barnefar når du fortalte han om graviditeten?
» Alexander var på jobb og hadde ingen anelse om at jeg skulle ta noe test. Jeg hadde vel egentlig ikke noe planer om å ta test heller, for testen jeg hadde tatt kvelden før var negativ. Men anyways, jeg ble så utrolig stresset når jeg skjønte at testen var positiv. Så jeg ringte han på facetime og fortalte han at han skulle bli pappa. Han ble veldig glad, men han kom litt tidligere hjem fra jobb den dagen, da han ikke helt klarte å holde fokus. Han hadde til og med gått inn på dametoalettet.. Haha, men ingen negative tanker! Babyen var hjertelig velkommen, det bare skjedde så utrolig raskt etter at jeg sluttet på pillen, det var nok derfor det ikke gikk opp for oss med engang.

Hvor bor du? Eier du eller leier?
» Vi bor på Ålgård, ca 30 minutter ifra Stavanger. Vi leier en enebolig.

Hvordan ser din drømmedag ut?
» Drømmedagen min er dagen der jeg gifter meg med mannen i mitt liv. Hvis jeg kunne valgt helt selv uten å tenke på økonomi, så ville jeg ha giftet meg i utlandet på en strand med vår nærmeste familie tilstede.

Tusentakk til alle som har stilt spørsmål. Hvis det fortsatt er ting dere lurer på, så er det bare å skrive til meg enten her på bloggen eller på snapchat, så tar jeg de med i neste spørsmålrunde.
Nå skal denne tutta legge seg ned på sofaen for å slappe av. Hele dagen har gått i rydding av hus og familie selskap, så nå trenger vi litt avkobling.
Har dere hatt en fin helg? ♥

 

 

 

 • 8

  Gratulerer med dagen til verdens beste kjæreste ♥ Her skal vi bare kose oss med god mat, serie og pcfri kveld, men jeg ville bare innom for å minne dere på spørsmålsrunden. Det har allerede kommet inn en del spørsmål, men fortsett å spørre meg enten her på bloggen eller på snapchat. Til dere som enda ikke har fått det med seg så heter jeg mammatilnoah18 på snap. Svarene kommer ut i morgen kveld.

  Og husk - alle som kommenterer på bloggen min denne måneden er med på å vinne ett gavekort på blivakker.
  Håper dere får en fortsatt fin Lørdag

  Kode for å importere bloggen min til Nouw: 8684780115

 • 10


  Bilde av hvordan jeg så ut før jeg ble gravid og hvordan magen min ser ut nå i uke 30+1. Er det rart jeg føler meg tung eller? Jeg er jo dobbel størrelse nå og vel så det.

  Idag har jeg også vært i åpen barnehage sammen med lillesøstera mi, så nå kjenner jeg at sofaen kaller! Jeg har ikke vært helt i form de to siste dagene. Vondt i hodet, halsen og slapp i kroppen. Krysser fingrene for at jeg IKKE blir syk. I dag morges opplevde jeg noe rart. Jeg våknet halv 6, tok en paracet og tenkte å sove en liten time til. Så fikk jeg en sånn ekkel utav kroppen opplevelse - der hodet mitt visste at jeg var våken men kroppen var helt lammet. Jeg følte jeg hørte stemmer rundt meg, skritt på gulvet og følte noen tok tak i meg - jeg prøvde å skrike, men fikk ikke ut en eneste lyd.. Det var skikkelig ekkelt. Noen andre som har opplevd noe slik før? Er det søvnparalyse jeg har opplevd?

  Men over til noe helt annet. I løpet av de siste ukene så har jeg fått en del nye lesere, så jeg tenkte å kjøre en ny spørsmålsrunde. Du kan spørre om HVA du vil så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.
  Jeg tenker at jeg kjører denne frem til Søndag. Du kan også sende inn spørsmål på snapchat. Der heter jeg mammatilnoah18

 • 8

  Hvilke tanker har du rundt fødselen?
  ✮ Jeg har ingen anelse om hva jeg skal igjennom. Jeg er fryktelig spent! Hvordan er det å føde? Alle har forskjellige historier om hvordan fødselen deres var, det finnes liksom ingen fasit svar på at slik er det og slik skal det være. Derfor både gleder jeg meg og gruer meg. Det eneste jeg vet 100% sikkert, det er at jeg får verdens nydeligste premie når jeg er ferdig.

  Hvordan tror du det blir å være mamma? Noe spesielt du gleder deg til?
  ✮ Jeg syns dette spørsmålet er like vanskelig som det om fødselen. For jeg har ingen anelse om hva som venter meg? Det blir en helt ny hverdag, der jeg plutselig ikke bare kan tenke på meg selv lengre. Jeg har en liten sønn som trenger mammaen sin til alle døgnets tider, noe som kommer til å være helt fantastisk på alle måter, men samtidig noe nytt og krevende. Jeg kommer til å vokse veldig som person, det er jeg ganske sikker på. Jeg gleder meg til førte øyekontakt med lille gullet. Jeg gleder meg til å bli vår egen lille familie, oss 3. Jeg gleder meg til å se mannen jeg elsker, som pappa, jeg vet at han kommer til å bli verdens flinkeste! Det er så utrolig mye jeg gleder meg til, det kommer til å bli en helst fantastisk reise.

  Hvordan syns du det er å få alle hverdagslige ting til å gå opp?
  ✮ Det går helt fint, jeg får gjort alle målene jeg setter meg hver dag. Men jeg har ganske god tid for øyeblikket, da jeg går hjemme og kun har meg selv å tenke på. Det blir nok litt annerledes når en baby kommer i hus, men vi skal nok få ting til å gå opp da også. Det handler bare om rutiner og planlegging, så får vi til det aller meste.

  Kan du begynne å videoblogge? Og kan du vise piercingen din?
  ✮ Piercingen tok jeg ut når jeg ble gravid, så den får jeg vise en annen gang. Jeg kan sikkert få til en videoblogg, det er bare å si hva du vil jeg skal videoblogge om.

  Hva har du savnet mest under svangerskapet?
  Vin! Det å kunne ta seg ett glass til den gode fredagsmaten.. Men jeg har funnet flere gode alkoholfrie viner, som jeg har kjøpt en dag jeg vil kose meg litt ekstra. Jeg savner å kunne ligge på magen. Og sist, men ikke minst - det å passe klærne mine. Jeg føler meg som en slask om dagen, for jeg har så sinnsykt lite klær som passer meg, og ikke har jeg råd til å kjøpe en hau med nye klær heller.

  Hva er din største bekymring mens du går gravid?
  ✮ At noe skal gå galt.. Jeg har blitt så utrolig glad i denne prinsen som vokser inni magen, og er livredd for at noe skal skje. Selv om de sier at etter uke 12 så er du ganske sikker på at ting har gått fint, så leser man om ting som skjer etter den tid også. Så jeg føler aldri at jeg klarer å slappe helt av - og det blir sikkert ikke bedre etter at han er født heller. Det er vel dette mors innstinktet som kicker inn for fullt.

  Føler du forholdet har forandret seg etter at du ble gravid?
  ✮ Ikke på noe negativ måte. I starten følte jeg meg veldig kjedelig, for jeg var mye trøtt og sov omtrent hele tiden. Det var lite energi jeg hadde til overs for å si det sånn. Men utenom det, så føler jeg at forholdet vårt har blitt mye sterkere. Jeg føler meg mer forelsket i han enn noen gang, og vi deler noe sammen som er helt unikt. Det går ikke an å beskrive, men jeg har virkelig funnet meg verdens beste mann å få barn med.

  Hvor mange barn vil dere ha?
  ✮ Vi ønsker oss to. Men vi får se.

  Hva jobber du som?
  ✮ Jeg er arbeidssøker for øyeblikket. Det har i utgangspunktet vært veldig vanskelig å få seg jobb, og jeg tror ikke det hadde vært noe lettere nå som det kun er ett par mnd igjen til jeg skal ut i permisjon. Men jeg er ihvertfall utdannet helsefagarbeider.

  Hadde dere navn klar før dere fikk vite kjønn?
  ✮ Ja, vi hadde både jentenavn og guttenavn klar. Hadde Noah vært en jente, så hadde det blitt Elvira. Men hvis vi plutselig får ett barn til, og det blir en jente så får vi bruke det navnet da.

  Har dere eget barnerom?
  ✮ Ja det har vi. Jeg elsker å dulle med rommet hans, selv om han kommer til å sove med oss en stund. Det er en stor del av kosen med det å gå gravid, det å gjøre i stand barnerom.

  Det var mange av de samme spørsmålene som ble spurt, men jeg håper jeg har fått svart alle. De fleste spørsmålene ble stilt på snapchat, og den kan det med å klikke - så det kan hende at noen spørsmål ikke har kommet med. Isåfall så beklager jeg ♥

  Husk å følge meg på snapchat: mammatilnoah18

  Hvis det er andre ting dere lurer på, så er det bare å spørre. Jeg svarer alle så godt jeg kan.

 • 3

  Spør om hva du vil enten i kommentarfeltet her eller på snapchat. Svarer i eget innlegg i løpet av neste uke ♥

  Snapchatten min er mammatilnoah18